Tesla Energy: το νέο στοίχημα του Elon Musk

Deasy @ 02.05.2015
Tesla Energy: το νέο στοίχημα του Elon Musk

Στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχει κερδίσει αρκετά στοιχήματα, ενώ δεν είναι ακόμα λίγα για τα οποία περιμένουμε ακόμα να δούμε την κατάληξη. Ο πολυμήχανος Elon Musk έβαλε ένα ακόμα φιλόδοξο πλάνο σε εφαρμογή, το οποίο δεν είναι άλλο από την Tesla Energy. Ή αλλιώς το σύστημα μπαταριών για σπίτια και επιχειρήσεις που ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες.

Το σύστημα μπαταριών χωρίζεται σε δύο προϊόντα. Το ένα, Powerwall, αφορά οικιακή χρήση, έχει «αποθηκευτικό χώρο» 10 kWh ή 7 kWh, ύψος περίπου ένα μέτρο και μπορεί να τοποθετηθεί επιτοίχια σε οποιοδήποτε σημείο της κατοικίας επιθυμεί ο χρήστης. Το δεύτερο προϊόν, Powerpack, έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς απευθύνεται σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας μεγάλες ενεργειακές ανάγκες. Η καινοτομία του συστήματος Tesla Energy είναι ότι τα παραπάνω προϊόντα μπορούν να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια, αποθηκεύοντάς την τις ώρες χαμηλής κατανάλωσης, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες είτε μιας κατοικίας είτε μιας επιχείρησης τις νυχτερινές ώρες. Πιο απλά, εκμηδενίζει τα κόστη και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Βεβαίως, προϋποθέτει την ύπαρξη εγκατάστασης κάποιου φωτοβολταϊκού συστήματος και γι’ αυτό είναι δεδομένη η σύνδεση του Tesla Energy με την άλλη εταιρεία του Elon Musk, την Solar City.  

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο τελευταίος, το οικιακό προϊόν θα κοστίζει 3.500 και 3.000 δολάρια, ανάλογα με την χωρητικότητα της κάθε έκδοσης, χωρίς όμως στο κόστος αυτό να υπολογίζεται η εγκατάσταση. Η διάθεση του Tesla Energy αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του καλοκαιριού και εκτός από τις ΗΠΑ, άμεσα αναμένεται η κυκλοφορία του και στη Γερμανία.

Για να δέσει το κερασάκι, ο Elon Musk ανέφερε ότι οι ενεργειακές ανάγκες του event στο οποίο έγιναν οι παραπάνω ανακοινώσεις  καλύφθηκαν εξ’ ολοκλήρου με το σύστημα Tesla Energy, ενώ το ίδιο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στη μεγάλο εργοστάσιο που κατασκευάζει η Tesla στην Νεβάδα, κόστους 5 δισ. δολαρίων.  

TESLA ENERGY,ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΜΠΑΤΑΡΙΑ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home