Ερευνητές μετατρέπουν την ατμοσφαιρική ρύπανση σε ενέργεια

Deasy @ 11.05.2017
Ερευνητές μετατρέπουν την ατμοσφαιρική ρύπανση σε ενέργεια

Καθαρός αέρας και εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι δύο από τα μεγάλα ζητούμενα της σημερινής εποχής και ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Λέουβεν και της Αμβέρσας στο Βέλγιο ανακάλυψαν μία διαδικασία με την οποία μπορούν να πετύχουν και τα δύο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Λέουβεν, οι ερευνητές κατάφεραν να υλοποιήσουν μία διαδικασία μέσω της οποίας μπορούν να καθαρίζουν τον αέρα και ταυτόχρονα να παράγουν ενέργεια μέσα από μία συσκευή. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «στη μία πλευρά της συσκευής καθαρίζεται ο αέρας, ενώ στην άλλη του πλευρά παράγεται αέριο υδρογόνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο, όπως π.χ. συμβαίνει σε κάποια λεωφορεία σήμερα». Με άλλα λόγια, η συσκευή λειτουργεί ως καταλύτης, παράγοντας αέριο υδρογόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η μόνη προϋπόθεση για τη λειτουργία της συσκευής είναι η έκθεση στο ηλιακό φως, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στους ηλιακούς συλλέκτες. Ταυτόχρονα βέβαια σημειώνεται ότι η έρευνα έχει πραγματοποιηθεί σε κλίμακα μόλις μερικών εκατοστών. Σε μεταγενέστερο στάδιο η τεχνολογία θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα, προϋπόθεση απαραίτητη έτσι ώστε να είναι αξιοποιήσιμη εμπορικά και η διαδικασία να καταστεί βιομηχανικά εφαρμόσιμη.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home