Apple προς developers: δεν μπορείτε να πουλάτε δεδομένα που αφορούν την υγεία

Deasy @ 29.08.2014
Apple προς developers: δεν μπορείτε να πουλάτε δεδομένα που αφορούν την υγεία

Τον περασμένο Ιούνιο όταν και η Apple παρουσίασε το iOS 8, ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του ήταν και η σουίτα εφαρμογών HealthKit, λειτουργιών δηλαδή που αφορούν την υγεία των χρηστών. Με δεδομένο ότι το καινούργιο λειτουργικό της Apple θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα νέα προϊόντα που πρόκειται να παρουσιαστούν στις 9 Σεπτεμβρίου, η αμερικάνικη εταιρεία προχώρησε σε μια πιο αυστηρή αλλαγή των κανόνων ιδιωτικότητας των εφαρμογών που θα έρθουν να αναπτύξουν οι developers. Εφόσον λοιπόν οι τελευταίοι ασχοληθούν με την ανάπτυξη εφαρμογών που αφορούν την υγεία των χρηστών και θα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλλα της σουίτας HealthKit, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι δεν επιτρέπεται να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που θα εξάγουν για διαφημιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Guardian, οι σχετικοί όροι της Apple κάνουν λόγο ότι «η εφαρμογή και κάθε πληροφορία που εξάγεται από αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο λόγο πέρα από το να παρέχει ιατρικές ή fitness λειτουργίες», προσθέτοντας ότι η μόνη περίπτωση για την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να μοιραστούν τις πληροφορίες είναι για λόγους έρευνας στο χώρο της υγείας και μόνο μετά από έγκριση των ίδιων των χρηστών.

Καθώς βαδίζουμε σε μια εποχή που ενδεχομένως όλο και πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα συλλέγονται από τις φορητές συσκευές που έχουμε μαζί μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντάμε όλο και περισσότερο αυστηρότερους όρους που θα έχουν να κάνουν με το πώς και με ποιους μπορεί να μοιραστούν οι πληροφορίες που συλλέγονται. Ανάμεσα στις λειτουργίες που υπόσχεται η σουίτα εφαρμογών HealthKit είναι η μέτρηση της πίεσης, ο παλμός της καρδιάς καθώς και εξαγωγή πληροφοριών που σχετίζονται με ενδεχόμενη δίαιτα ή εξάσκηση των χρηστών.   

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,DEVELOPERS,IOS 8,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home