Άλλος ένας μεγάλος παίκτης στη μουσική

Έτοιμη να λανσάρει streaming μουσική υπηρεσία εμφανίζεται η Amazon

Deasy @ 12.03.2014
Άλλος ένας μεγάλος παίκτης στη μουσική

Τη δική της online υπηρεσία που θα προσφέρει streaming μουσική ετοιμάζει, σύμφωνα με αμερικάνικα ειδησεογραφικά μέσα, η Amazon, αλλάζοντας –εφόσον επαληθευθούν τα σενάρια- τις ισορροπίες στην συγκεκριμένη αγορά.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, η Amazon θα εντάξει τη μουσική υπηρεσία στο portfolio του περιεχομένου που προσφέρει μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Amazon Prime, το κόστος της οποίας κυμαίνεται στα 79 δολάρια το χρόνο. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρεται ότι έχει πλησιάσει τις δισκογραφικές εταιρείες, ακολουθώντας άλλο επιχειρηματικό μοντέλο, σε σχέση με ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το Pandora ή το Spotify. Τους προσφέρει standard αμοιβή το χρόνο και όχι σύμφωνα με το πόσες φορές θα ακουστούν τα τραγούδια τους. Ειδικότερα, τα σενάρια κάνουν λόγο ότι είναι έτοιμη να προσφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια στις τρεις μεγάλες δισκογραφικές (Universal, Sony, Warner) και άλλα 5 στις ανεξάρτητες, μικρότερες δισκογραφικές.

Ο μοναδικός προβληματισμός που εμφανίζεται να έχει η Amazon είναι αν θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν μουσική χωρίς κάποιους περιορισμούς. Αυτό γιατί η Amazon δραστηριοποιείται και στην πώληση μουσικών albums και τραγουδιών, οπότε δεν θα ήθελε να δει η νέα της υπηρεσία να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις. Έτσι, το μοντέλο που φαίνεται να προκρίνεται να είναι εκείνο που θα περιορίζει την ακρόαση της μουσικής σε συγκεκριμένο αριθμό ωρών την ημέρα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσες θα είναι αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της Amazon θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσουν τους χρήστες στην αγορά μουσικής, όταν θα τελειώνει το χρονικό διάστημα χρήσης της υπηρεσίας.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ,STREAMING,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home