Ένα σου σημάδι μόνο

Αυτό ζητάνε οι αναλυτές από την Apple

Deasy @ 22.04.2013
Ένα σου σημάδι μόνο

Ένα σημάδι για την επόμενη μέρα ζητούν οι αναλυτές (και κατ’ επέκταση  οι επενδυτές) από την Apple, οι εκτιμήσεις των οποίων για τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικάνικης εταιρείας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δείχνουν μείωση κερδών, που αγγίζει ακόμα και το 18% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της Apple αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%, ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2009 και έπειτα. Βασικές αιτίες για την «κατηφόρα» σύμφωνα με τις αναλύσεις είναι ο όλο και πιο έντονος ανταγωνισμός, τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους και ο πολύ μικρός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του iPhone.

Στο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις αναλυτών, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η «επενδυτική αγορά» χρειάζεται να δει «αποδείξεις για ένα πιο φωτεινό μέλλον, καθώς το «κερί» της εταιρείας αρχίζει να τρεμοπαίζει». Μάλιστα, για να εξευμενίσει την αγορά, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Apple θα προβεί σε αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους ή σε ενίσχυση προγράμματος επαναγοράς των μετοχών της, καθώς αυξάνεται συνεχώς η πίεση για την επιστροφή μέρους των 137 δισ. δολαρίων που έχει διαθέσιμα η Apple, στο επενδυτικό κοινό.

Μάλιστα, ένα καινούργιο (αρνητικό) στοιχείο που αφορά τη διοίκηση της Apple, είναι ότι φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία της σε σχέση με το χρονικό διάστημα που ήταν κάτω από την "ομπρέλα προστασίας" του Steve Jobs. Τώρα πια, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η μυστικοπάθεια και οι δηλώσεις τύπου "έχουμε συναρπαστικά προϊόντα για το μέλλον" δεν έχουν τον ίδιο αντίκτυπο που είχαν όταν τα "'έλεγε" ο Steve Jobs. Στην παρούσα φάση η αγορά χρειάζεται κάτι πιο χειροπιαστό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home