Νίκη της Apple (και της Microsoft) –επί της Google;

Νίκη της Apple (και της Microsoft) –επί της Google;

Το γράψαμε ήδη νωρίς-νωρίς ώστε να προλάβουμε το ειδησεογραφικό κομμάτι: η Apple κέρδισε την πρώτη της μεγάλη νίκη επί της Samsung στο δικαστικό... έπος με θέμα την πατρότητα του σχεδιασμού των προϊόντων της σειράς «i» και ο κορεάτης κατασκευαστής, άσπονδος φίλος και συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας όχι μόνο καλείται να πληρώσει ένα δις δολάρια (που ενδέχεται να τριπλασιαστεί στην πορεία) ως αποζημίωση αλλά ήδη έχασε 12 δις από τη χρηματιστηριακή της αξία (εξαιτίας της πτώσης που αναπόφευκτα ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης) και, όταν κάποια στιγμή παραιτηθεί από τις εφέσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίσει και απαγόρευση πωλήσεων των συσκευών της που έχουν... επηρεαστεί δημιουργικά από τα αντίστοιχα της Apple.

Το θέμα, βεβαίως δε λήγει εκεί: εκτός αν η δικαστική συνέχεια φέρει κάποια σημαντική ανατροπή, η Apple έχει πλέον ένα σημαντικό ατού σε κάθε μελλοντική δίκη με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία –της συμμαχίας Android. Και αυτό το τελευταίο είναι το κρυμμένο μήνυμα πίσω από την πολύκροτη δίκη: ο αντίπαλος δεν ήταν η Samsung και το αν και κατά πόσον αντέγραψε τα προϊόντα «i» (που για όποιον έχει μάτια, προφανώς το έκανε) αλλά η Google και οι κατασκευαστές που υποστηρίζουν το λειτουργικό της. Μ’ άλλα λόγια, το μήνυμα της δίκης είναι «μπορεί το Android να είναι πρώτο λειτουργικό σε πωλήσεις αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα».

Θα στραφούν οι (κυρίως ασιάτες) κατασκευαστές προς τη Microsoft; Ορισμένα στελέχη της δείχνουν να το πιστεύουν –σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης υπέρ της Apple, ο Μπιλ Κοξ, ένας από τους επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος κινητών της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού έστειλε ένα tweet που έλεγε «Windows Phone is looking gooooood right now». Και δεν είναι απίθανο –αν οι υπόλοιποι κατασκευαστές αισθανθούν ότι φτιάχνοντας συσκευές Android θα βρεθούν στη θέση της Samsung (χωρίς να έχουν κατ’ ανάγκη την επιφάνεια και την οικονομική δύναμή της), μάλλον θα αρχίσουν να κοιτάζουν λοξά προς το Ρέντμοντ. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η (έμμεση ή άμεση) ανταπόκριση της Google σε όλα αυτά· προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δε θα αργήσει!

ΠΑΤΕΝΤΑ,APPLE,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home