Ολα όσα ανακοίνωσε χθες βράδυ η Google

(ή σχεδόν όλα)

Deasy @ 28.06.2012
Ολα όσα ανακοίνωσε χθες βράδυ η Google

Σίγουρα δεν ένιωσαν πως έχασαν τον χρόνο τους όσοι κάθησαν χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του ετησίου συνεδρίου της Google, το Google Ι/Ο. Αν όμως προτίμησες τον αγώνα Ισπανία-Πορτογαλία ή κάτι άλλο τέλος πάντων, εδώ είναι τα σημαντικότερα από τις ανακοινώσεις της εταιρείας:

Google Glasses

Θα έδινες 1.500 δολάρια για να πάρεις στα χέρια σου (ή για να είμαστε πιο σωστοί "να βάλεις στο κεφάλι σου") τα γυαλιά της Google; Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει περιορισμένο αριθμό των γυαλιών μόνο όμως σε... προχωρημένους προγραμματιστές, προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές για τα "έξυπνα" γυαλιά και να πειραματιστούν με τις δυνατότητές τους. Τα γυαλιά θα είναι διαθέσιμα το 2013 αλλά δεν ξέρουμε πότε (και αν) θα βγουν στην αγορά. Θα τολμήσουμε ωστόσο να βάλουμε ένα στοίχημα και να προσδιορίσουμε την ευρύτερη διάθεση των Google Glasses κατά το 2015 με 2016 το αργότερο. Υπάρχει και ένα σχετικό βίντεο για το θέμα.

Google+

Και όμως υπάρχουν 250 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το Google+ (έναντι περισσοτέρων από 900 εκατ. για το Facebook) και χθες η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από προσθήκες. Πρώτα πρώτα ειδικές εκδόσεις για πρόσβαση από tablets (ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, δηλαδή iOS ή Android). Επίσης, ανακοινώθηκε η λειτουργία Google+ Events που είναι προφανές τι κάνει - σου επιτρέπει να φτιάξεις μια δική σου εκδήλωση και να προσκαλέσεις φίλους σε αυτή. Επίσης, ανακοινώθηκε πως στους τελευταίους 3 μήνες έχουν αναπτυχθεί 200 εφαρμογές (από την ίδια την Google και από άλλους δημιουργούς) για τα Hangouts, την υπηρεσία όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις video-συναντήσεις με άλλα μέλη του Google+. 

Ενα νέο tablet

Και το όνομα αυτού Nexus 7. Εχει οθόνη 7 ιντσών, ανάλυση 1280x800 για αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (αυτό που λέμε HD), σύστημα γραφικών με chipset Tegra 3 για τους απαιτητικούς και όλα αυτά σε μια συσκευή που είναι "340 γραμμάρια πιο ελαφριά από τα περισσότερα tablets εκεί έξω".

Φρεσκάρισμα στο Android

Ονομάζεται επισήμως Android 4.1 αλλά αν ακολουθείτε την ονοματολογία της Google μπορείτε να το λέτε Jelly Bean. Εμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση της αναζήτησης και στην ενσωμάτωση του Voice Search, κάτι που μας θυμίζει μια άλλη εταιρεία με μια άλλη τεχνολογία ονόματι Siri.

Και μερικοί αριθμοί

  • Συνολικά υπάρχουν 400 εκατ. συσκευές Android έναντι 100 εκατ. πέρυσι. Κάθε ημέρα ενεργοποιούνται 1 εκατ. νέες συσκευές.
  • Στο Google Play διατίθενται πια 600.000 εφαρμογές.
  • 250 εκατ. άνθρωποι έχουν ανοίξει λογαριασμό στο Google+. Κάθε ημέρα το χρησιμοποιούν 75 εκατ. άνθρωποι με μέσο χρόνο 12 λεπτά / 24ωρο.
  • Το YouTube έχει 800 εκατ. επισκέπτες τον μήνα. Κάθε λεπτό οι χρήστες του twitter δημοσιεύουν 700 βίντεο που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα.
GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home