"Beam me up Scotty!"

Αφιερωμένο στους λάτρεις του Star Trek

Deasy @ 25.05.2012
'Beam me up Scotty!'

Στα 500 κιλά εφοδίων που μετέφερε το Dragon της Space X στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό υπήρχε και μια κάψουλα με ξεχωριστό περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό της ήταν οι στάχτες 308 ανθρώπων που είχαν ζητήσει μετά θάνατο να αποτεφρωθούν οι σοροί τους και ό,τι απομείνει να διασκορπιστεί στο Διάστημα.

Σε αυτούς περιλαμβάνονταν και ο ηθοποιός James Doohan, το όνομα του οποίου μπορεί να μη σας λέει και πολλά πράγματα. Εγινε ευρύτερα γνωστός ως Σκότι, ο μηχανικός του διαστημοπλοίου Enterprise στη σειρά Star Trek, όπου αναλάμβανε να διακτινήσει τους συντρόφους του από και προς το σκάφος.

Φαίνεται πως στις ΗΠΑ ολοένα και περισσότεροι ζητούν οι στάχτες τους να διασκορπιστούν στο Διάστημα, καθώς υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία που αναλαμβάνει τις σχετικές διαδικασίες. Πρόκειται για την Celestis που έχει διάφορα προγράμματα για την αποστολή της στάχτης. Για παράδειγμα με 3.000 δολάρια ο εκλιπών εξασφαλίζει την αιώνια περιφορά του γύρω από τη Γη, ενώ μια αποστολή που βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού με στόχο να βγει κάποια στιγμή από τη "γειτονιά" του πλανήτη μας, κοστολογεί τη συμμετοχή στα 12.500 δολάρια. 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home