Ολοι οι αριθμοί του Facebook...

Deasy @ 18.05.2012
Ολοι οι αριθμοί του Facebook...

Η μεγάλη μέρα για τον Mark Zuckerberg και την παρέα του έφτασε. Το Facebook μπαίνει μετά βαίων και κλάδων (και πολλών... likes) στον κόσμο της Wall Street, οπότε με αυτή την ευκαιρία ας δούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλους τους σημαντικούς αριθμούς για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. 

Εγγεγραμμένοι στο Facebook είναι 900 εκ. άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους με 125 δισ. συνδέσεις (φιλίες). Οι άνθρωποι αυτοί αντιπροσωπεύουν το 45% του πληθυσμού στον πλανήτη μας και κάθε ημέρα σχολιάζουν και "κάνουν likes" για 3,2 δισ. φορές, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο υπολογίζεται ότι δημοσιεύονται στο Facebook 300 εκ. φωτογραφίες. Αν σε ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή αγορά είναι σήμερα η μεγαλύτερη από πλευράς πληθυσμού για το Facebook, καθώς γραμμένοι στο Facebook στην Γηραιά Ήπειρο είναι 241 εκ. άνθρωποι. Ακολουθούν η Ασία με 230 εκ. και οι ΗΠΑ με τον Καναδά (188 εκ.). Οι υπόλοιποι 242 εκ. χρήστες βρίσκονται στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Τα οικονομικά:

Το 2011 το Facebook είχε έσοδα 3,7 δισ. τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από τις πωλήσεις διαφημιστικού χώρου. Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση πως 700 εκ. δολάρια προήλθαν από τα εικονικά αγαθά που αγοράζουν οι χρήστες για να παίζουν στα παιχνίδια της Zynga.

Πάμε και στα σημερινά:

Οπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας, η τιμή εισαγωγής της μετοχής του Facebook στην αγορά του NASDAQ  ορίστηκε στα 38 δολάρια. Φυσικά τα στοιχήματα πάνε και έρχονται σχετικά με το ποια θα είναι η τιμή της μετοχής του Facebook στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Περιττό να πούμε πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σκηνές υστερίας στις χρηματιστηριακές εταιρείες με απροσδιόριστο αριθμό επενδυτών να προσπαθεί να αποκτήσει δικαίωμα αγοράς μετοχών του Facebook. 

Και ένα... χαριτωμένο. Είθισται όταν μια εταιρεία μπαίνει στο Χρηματιστήριο κάποιος από τους επικεφαλής της να χτυπάει το κουδούνι με το οποίο ξεκινά η συνεδρίαση. Ο Zuckerberg έχει την τιμή να πατήσει το κουμπί για σήμερα, όμως δεν θα το κάνει μεταβαίνοντας στη Νέα Υόρκη, αλλά θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της συνεδρίασης από τις εγκαταστάσεις του Facebook στην Καλιφόρνια. Με δεδομένο πως η διαφορά ώρας μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ακτής είναι κάπου 3 ώρες, αυτό σημαίνει πως ο ιδρυτής του Facebook θα πρέπει να σηκωθεί αχάραγα μιας και η συνεδρίαση της Wall Street ξεκινάει στις 9.30 π.μ. (ώρα Ανατολικής Ακτής).

WALL STREET,FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home