"Δεχόμαστε κάρτες, μετρητά και Facebook..."

Deasy @ 03.04.2012
'Δεχόμαστε κάρτες, μετρητά και Facebook...'

Αν κάνεις αγορές για παράδειγμα από το Amazon ή το iTunes ίσως θα έχεις παρατηρήσει τη δυνατότητα που σου δίνεται να αποθηκεύσεις τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας μόνο κατά την πρώτη συναλλαγή. Εφόσον το επιθυμείς η εταιρεία (η Amazon ή η Apple αντίστοιχα) αποθηκεύει τον αριθμό και τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας και όταν θέλεις να κάνεις μια νέα αγορά δεν χρειάζεται να εισάγεις όλα αυτά από την αρχή, ο κωδικός πρόσβασης θα κάνει όλη τη δουλειά.

Τώρα μια βελγική εταιρεία προσπαθεί να εφαρμόσει το ίδιο ακριβώς μοντέλο στη μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα. Η Paycento υπόσχεται πως θα σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αγορές σε όλο το Internet χρησιμοποιώντας μόνο τον λογαριασμό σου που έχεις στο Facebook, το twitter ή το Linkedin. 

Προφανώς θα συνδέεις τον λογαριασμό σου από ένα κοινωνικό δίκτυο με μια πιστωτική κάρτα (κανονική ή προπληρωμένη) στο Paycento και όταν θα θέλεις να κάνεις μια αγορά μικρής αξίας θα εισάγεις όνομα και κωδικό πρόσβασης και τίποτε άλλο. Απλό και βολικό και σύμφωνα με όσα λέει ο ιδρυτής της εταιρείας στο Reuters το Paycento θα χρησιμοποιείται για μικρού ύψους συναλλαγές, δηλαδή για την αγορά μουσικής, παιχνιδιών ή άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά. 

Αν όλα πάνε καλά, το Paycento θα κάνει πρεμιέρα κατά το καλοκαίρι. 

E-COMMERCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home