Google: Είναι καλό να γνωρίζεις

Google: Είναι καλό να γνωρίζεις

Δεν την έχουμε δει να παίζεται στην Ελλάδα, πιθανότατα λόγω σοβαρότερων εσωτερικών προβλημάτων να μη δώσαμε και σημασία, όμως είναι σε εξέλιξη από τις αρχές του 2012.

Πρόκειται για τη διαφημιστική καμπάνια «Good to Know» της Google, η οποία φαίνεται να συνοδεύει την περιβόητη αλλαγή πολιτικής της εταιρείας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Το ενδιαφέρον στην καμπάνια, ωστόσο, είναι αυτό που δε λέει και που επισημαίνει προχθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters: ότι δηλαδή πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια πολλών μεγάλων εταιρειών του Internet (μεταξύ των οποίων και η Facebook και η Apple) να αντισταθούν σε επερχόμενη νομοθεσία υπέρ του δικαιώματος του χρήστη να ελέγχει τα προσωπικά του δεδομένα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος των εταιρειών είναι η, εντός των προσεχών ημερών, ανακοίνωση οδηγιών από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (Federal Trade Commission/FTC) σχετικά με το πώς θα πρέπει οι εταιρείες να επιτρέπουν στους χρήστες τους να ελέγχουν τι στοιχεία συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home