Στα 6 δισ. οι συνδέσεις κινητής

Ταχύτατη η αύξηση των γραμμών λόγω κυρίως της ανάπτυξης στην ανατολική Ασία

Στα 6 δισ. οι συνδέσεις κινητής

Με άκρως εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Σύμφωνα με το GSM Association, τον παγκόσμιο σύνδεσμο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στο τέλος Νοεμβρίου, ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας θα φθάσει στα 6 δισεκατομμύρια!

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό δεδομένου κιόλας ότι για το τελευταίο δισεκατομμύριο συνδέσεις δεν χρειάστηκαν παρά 18 μήνες, καθώς τα 5 δισ. τα είχαμε φθάσει τον Ιούλιο του 2010. Βέβαια, και από τα 4 στα 5 δισ. συνδέσεις χρειάστηκαν μόλις 18 μήνες, κάτι που δείχνει ότι ο χώρος έχει ακόμη πολλά περιθώρια.

Η ανάπτυξη αποδίδεται κυρίως στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, όπου περιλαμβάνει χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου υπάρχει πραγματική “έκρηξη” της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο α’ τρίμηνο του 2012 εκτιμάται πως οι συνδέσεις κινητής στη συγκεκριμένη περιοχή θα έχουν φθάσει τα 3 δισ., ενώ στην Κίνα έχουν φθάσει τα 940 εκατ., αριθμός που είναι μεγαλύτερος από το άθροισμα των συνδέσεων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Βέβαια, το GSMA υποστηρίζει ότι η ταχεία ανάπτυξη οφείλεται και στις επενδύσεις σε υποδομές που έχουν κάνει οι πάροχοι της ανατολικής Ασίας και επειδή αυτές οι επενδύσεις προσφέρουν οικονομική ανάπτυξη ζητά από τις κυβερνήσεις να δώσουν περισσότερο φάσμα, να μειώσουν τους φόρους και να επαναπροσδιορίσουν τα ρυθμιστικά πλαίσιο προκειμένου να επεκταθεί περαιτέρω η κινητή ευρυζωνικότητα στην περιοχή.

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home