Facebook: video chat απάντηση στο Google+

Στα 750 εκατ. έφθασαν οι χρήστες της δημοφιλέστερες υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης

Facebook: video chat απάντηση στο Google+

Οι φήμες υπήρχαν από τις αρχές της εβδομάδας αλλά επιβεβαιώθηκαν αργά χθες το βράδυ. Το Facebook συνεργάζεται με το Skype για να φέρουν δυνατότητα video chat στο γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή ήταν και η απάντηση του Facebook στο Google+, το hype για το οποίο συνεχίζεται. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας έγινε από τους επικεφαλής της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (το βίντεο μπορείτε να το δείτε παρακάτω) σε μια
παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη 6 Ιουλίου και που είχε ως θέμα το μέλλον του Ίντερνετ και την νέα στρατηγική του Facebook για το chatting και την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο.

Το group video chat ήταν άλλωστε και ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Google+. Προς το παρόν, το Facebook προσφέρει μόνο one2one video chat, αλλά ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, δεν απέκλεισε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Πάντως, το Facebook βελτίωσε αρκετά το θέμα του chat με νέες δυνατότητες και ομαδικό chattting.

Η συνεργασία με το Skype δημιούργησε πάντως κάποιες θεωρίες “συνωμοσίας”. Το Skype βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από τη Microsoft, η οποία, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει ένα μικρό ποσοστό του Facebook (1,5%). Οπότε θεωρείται λογικό να υπάρχει ένα μπλοκ συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κοινός αντίπαλος που είναι η Google. Παρεπιμπτόντως, το Google+ συνεχίζει να παραμένει κλειστό για το ευρύ κοινό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η στρατηγική της Google είναι η σωστή -προκειμένου να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την εμπειρία- ή λανθασμένη, καθώς κινδυνεύει να χάσει το momentum που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή.

 

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν αυτή τη διεύθυνση και από εκεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες που δίνει το σάιτ ώστε να χρησιμοποιήσουν το Skype χωρίς να φύγουν από το περιβάλλον του δημοφιλούς SNS.

 

SKYPE,VIDEO,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home