Στήριξη της Formula Student ομάδας του ΕΜΠ, Prom Racing, από την Bosch

Deasy @ 11.12.2015
Στήριξη της Formula Student ομάδας του ΕΜΠ, Prom Racing, από την Bosch

Την ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, "Prom Racing", που συμμετέχει από το 2011 και μετά στο παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student στηρίζει η Bosch.

O διαγωνισμός Formula Student έχει ως αντικείμενο την κατασκευή από την αρχή ενός αυτοκινήτου (τύπου Formula) από φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο μια εταιρεία έχει θέσει συγκεκριμένες προδιαγραφής κατασκευής του.

Το τελικό στάδιο του διαγωνισμού αυτού είναι οι αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, όπου κάθε κατασκευή ελέγχεται, περνάει από συγκεκριμένα tests οδικής συμπεριφοράς και βαθμολογείται. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και είναι ενδεικτικό ότι στο διαγωνισμό Formula Student συμμετέχουν περισσότερες από 500 ομάδες.

Η ελληνική ομάδα των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student, από το 2011, αναπτύσσοντας το δικό της αγωνιστικό όχημα αποδεικνύοντας με τις επιδόσεις που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στα μεγαλύτερα και καλύτερα χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Την φετινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ήδη, με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι του 2016, όταν και θα πραγματοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία, στηρίζει από το Μάιο η Bosch. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της χορηγίας, «η Bosch Ελλάδας, μέσω της χορηγίας αυτής προσβλέπει στη στήριξη της ανάπτυξης της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών, στον τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας», υπογραμμίζοντας «την πεποίθησή της ότι, η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν εκτενώς από τους φοιτητές της ομάδας Prom Racing οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προκλήσεις της ομάδας, καθώς και η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του μονοθεσίου.

H διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home