70 ευρωπαϊκές startup για πρώτη φορά στην Αθήνα με τη Μεταβάλλον

Deasy @ 12.10.2015
70 ευρωπαϊκές startup για πρώτη φορά στην Αθήνα με τη Μεταβάλλον

Το επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής startup έγινε για τρεις ημέρες η Αθήνα, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 2o FIWARE Startup Bootcamp, με βασικό διοργανωτή την ελληνική εταιρεία Μεταβάλλον.

Στο τριήμερο event, από 1-3 Οκτωβρίου, έδωσαν το παρόν 70 ανερχόμενοι επιχειρηματίες από 10 ευρωπαϊκές χώρες,  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων και απευθείας συναντήσεων με ειδικούς από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ομιλίες και τα ειδικά εργαστήρια ήταν εστιασμένα σε θέματα και ζητήματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Tεχνικές βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ανάπτυξη προϊόντος.

Εύρεση και διαχείριση οικονομικών πόρων.

Δημιουργία ομάδας και ανεύρεση ταλέντων.

Digital Marketing.

Επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγική.

Τεχνικές εταιρικής παρουσίασης.

Νομικά ζητήματα.

Έρευνα αγοράς.

Οι startup εταιρείες τεχνολογίας που κλήθηκαν να λάβουν μέρος δραστηριοποιούνται ήδη στους εξής τομείς: Υγεία, Μεταφορές, Ενέργεια και Περιβάλλον, Αγροτική ανάπτυξη, Μέσα Επικοινωνίας και Περιεχομένου, Κατασκευές και Μεταφορές, Κοινωνικής υποστήριξης και Εκμάθησης, Βιώσιμες λύσεις για αστικά κέντρα.


Διάκριση για ελληνική startup

Στο πλαίσιο της 3ήμερης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και ένας ενδιαφέρον διαγωνισμός, στον οποίοι οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες, οι ομιλητές και οι επενδυτές που συμμετείχαν κλήθηκαν να ψηφίσουν τη startup πoυ ξεχώρισαν.

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η ελληνική εταιρεία BeeΖοn αναδείχθηκε ως  πραγματικά ξεχωριστή και ελπιδοφόρα αποσπώντας τον τίτλο “ The Startups’ Startup”. Προερχόμενες από το εξωτερικό, οι εταιρείες parcelLab και Px Healthcare ξεχώρισαν στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες του διαγωνισμού: “The Experts’ Startup” και “The Investors’ Startup” αντίστοιχα.

Η διάκριση της ελληνικής startup ΒeeZon σημαίνει αυτόματα και τη συμμετοχή της στο Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη στις 16 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του EBAN Winter University. Nα σημειωθεί πως στο φόρουμ της Κοπεγχάγης θα βρεθούν μόνο 10 προσεκτικά επιλεγμένες startups που συμμετέχουν στα accelerators του FIWARE.

 

Άμεση συνεργασία με επενδυτές

Στο πλαίσιο του εν λόγω bootcamp και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και ειδικά σχεδιασμένο Διεθνές Φόρουμ Επενδυτών κατά τη διάρκεια του οποίου επιλεγμένες startups παρουσιάστηκαν από τους ιδρυτές τους σε επενδυτές που έφτασαν στην Αθήνα από πολλά μέρη του κόσμου. .

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρότυπο ελληνικό οργανισμό Μεταβάλλον που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενδυνάμωσης των startup εταιρειών, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας Future Internet Business.

STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,METAVALLON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home