Τα κρυμμένα μηνύματα στο facebook

Sofia Gkiousou @ 15.12.2011
Τα κρυμμένα μηνύματα στο facebook

Το facebook αποφάσισε να μας οργανώσει  και δημιούργησε έναν φάκελο “Other” όπου χώνει μηνύματα που δε θέλουμε. Μάλλον. Διότι μπορεί και να τα θέλουμε. Άντε τώρα να βρεις άκρη.

Κάπου το πήρε το μάτι μου αυτές τις μέρες ότι είναι ώρα να κοιτάξουμε τον φάκελο “Other” κάτω από τα μηνύματα μας στο facebook. Άκου πως το βρίσκεις τούτο. Κάνεις κλικ στα μηνύματα (από το μενού αριστερά) και μόλις ανοίξουν θα δεις ότι ακριβώς από κάτω από εκεί που έκανες κλικ εμφανίζεται μια επιλογή ακόμα. Το “other” στα αγγλικά - υποθέτω πως στα ελληνικό εμφανίζεται ως “άλλα”. Άλλα ‘ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα που λέμε.

Σε εκείνο το φάκελο το facebook παίρνει την πρωτοβουλία και βάζει μηνύματα από ανθρώπους ή σελίδες με τους οποίους δε συνομιλείς πολύ. Δηλαδή εκείνος ο θεόντας, το ψηλό και μελαχροινό αγόρι που ρώτησε τη φίλη σου την Μαριγούλα και ήθελε να σε φλερτάρει. Τσάμπα πέρασες την κατάθλιψη ότι δε σου μιλάει άνθρωπος και άλλαζες φωτογραφία προφίλ κάθε τρεις και λίγο. Εκεί ήταν και τα φλερτ και οι πέφτουλες (δεν είναι το ίδιο), απλά δεν το είχες πάρει χαμπάρι.

Εγώ το κατάλαβα προχθές και βρήκα εκεί μέσα μηνύματα από το 1821. Ήταν και ένα από τον Ανδρούτσο (τον Οδυσσέα) που διάβασε ένα άρθρο μου αρχαίο και τσαντίστηκε. Δολοφονήθηκε στην Ακρόπολη, δεν τον πρόλαβα και μείναμε μαλωμένοι. Κρίμας. Ήταν βέβαια και κάτι άλλα από ανθρώπους που μου ζητούσαν πληροφορίες, που μου στέλνανε αγάπες, που θέλανε να κουτσομπολέψουμε και τους απάντησα 2 μήνες μετά. Και ήταν και κάτι σελίδες που μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δε στέλνουν ούτε έναν μήνυμα. Έστελναν. Το facebook αποφάσισε ότι δεν ήθελα να τα δω. Σφάλμα.

Τώρα θα μου πεις, ας άνοιγες τα στραβά σου κυρία μου! Ορθάνοιχτα είναι καλέ, φοράω και τα γυαλάκια μου, μια χαρά βλέπω. Αλλά όπως κάθε χρήστης είμαι κι εγώ creature of habit που λένε κι οι φίλοι μας οι αγγλόφωνοι. Ξέρω τί πατάω πού και τα παραπάνω δε μου κάνουν εντύπωση. Μόνη εξαίρεση η αλλαγή του Google Reader που με αναστάτωσε και βρίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Και καλά εγώ που χρησιμοποιώ το facebook μόνο για προσωπικά μου πράγματα. Υπάρχουν και χρήστες που το έχουν και ως εργαλείο δουλειάς. Και τέλος πάντων μιας και όλοι είμαστε εκεί μπορεί ένας ζάμπλουτος εκκεντρικός να θέλει να μου προσφέρει 1 δις ευρά αν απαντήσω μέσα σε μία ώρα. Ίσως υπερβάλλω αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν προσφορές για δουλειές επειδή τα μηνύματα κρύφτηκαν αυτεπάγγελτα.

Όταν κάνουμε μια αλλαγή καλό είναι να ειδοποιούμε. Να πάω εγώ στο facebook να τους μεταφέρω την κεντρική είσοδο στο πλάι του κτιρίου; 

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home