Ερωτήσεις στο facebook;

Σιγά την καινοτομία!

Sofia Gkiousou @ 31.03.2011
Ερωτήσεις στο facebook;

Και ξαφνικά όλοι γίναμε εταιρεία γκάλοπ. Το τί ερωτήσεις έχω λάβει με την καινούρια υπηρεσία στο Facebook, άλλο να στα λέω κι άλλο να ‘σαι από καμιά μεριά να με βλέπεις να πατάω τα κουμπιά σε έξαλλη κατάσταση.

Όλοι τώρα κάνουν ερωτήσεις και βγάζουν συμπεράσματα. Τρίζουν τα κόκαλα των άξιων (;) στατιστικολόγων και ερευνητών που άφησαν τα οπίσθια τους παρακαταθήκη σε βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο για να βγάλουν μοντέλα και να μελετήσουν το πώς κάνουμε έρευνα.

Τί παιδευόσουν κατακαημένε Thomas Kuhn; Τσάμπα κάθισες και μελέτησες ιστορία των επιστημών για να γράψεις περί του paradigm shift. (Ορίστε, το ήξερα ότι εκείνο το μάθημα στη Θεωρία της Έρευνας θα μου χρησιμεύσει κάπου. Με προετοίμαζε για το Facebook Questions και τη στήλη στο Deasy). Έπρεπε να αράξεις και να περιμένεις το Facebook που έβγαλε ένα εργαλείο κι όλοι τώρα βάλθηκαν να μας εξηγήσουν πώς λειτουργεί το σύμπαν, βασισμένοι στις απαντήσεις των νευρασθενικών φίλων τους - βάζω κι εμένα μέσα.  

Κάθε φορά που μπαίνω στο Facebook αυτές τις μέρες είναι σα να βγαίνω από εκλογικό κέντρο. Ποιόν ψηφίσατε; Ποιός θα κερδίσει; Πόσα γκολάκια θα βάλει ο (Μ)Πάοκ; Τί νούμερο σουτιέν φοράτε; Τί χρώμα κακάκια κάνει το μωράκι σας; Πόσο σούπερ-γουάου είναι η εταιρεία μας; Τελειωμό δεν έχουν οι καταραμένες ερωτήσεις.

Και να έλεγες ότι σου απαντάνε σε κάτι ουσιαστικό, να πω εντάξει, να το αποκαλύψω το νούμερο του σουτιέν. Έχω απαντήσει και σε πιο γκάου μπίου ερωτήσεις ως χάρη σε συμφοιτητάς με το μάτι που γυαλίζει ένεκα που παραδίδουν πτυχιακή. Εξ ου δε θέλω να με πάρεις και για ακατάδεχτη. Μια χαρά είναι οι ερωτήσεις στο Facebook, έχουν το γούστο τους, επιτρέπουν σε μας να γελάμε και σε κάποια brands να έχουν κάπως πιο fun επικοινωνία (και σε κάποια άλλα να μας τα πρήζουν, άλλο θέμα αυτό).

Καλές λοιπόν οι ερωτήσεις αλλά άμαν είναι να το συνεχίσουμε. Θέλω κι άλλη καινοτομία αγαπητό μου Facebook, εδώ και τώρα. Θέλω να παίζουμε Θάρρος ή Αλήθεια. Να κάνει ένας Μάνα και να παίζουμε καμιά δεκαριά νομάτοι τη φορά. Εσύ τώρα, φίλτατο Facebook, σε κάθε ερώτηση που θα απαντάμε, θα ψάχνεις τα αρχεία σου (έλα τώρα που δεν έχεις) και θα επαληθεύεις αν είπαμε αλήθεια. Κάθε φορά που θα λέμε ένα ψέμα, θα δημοσιεύσεις μια γυμνή μας φωτογραφία στον τοίχο μας.

Επίσης, ας θεωρήσουμε τούτη τη στήλη ως καταχώριση πνευματικού δικαιώματος της φοβερής μου ιδέας. Σε βλέπω Facebook κι εσάς νέα start up εκεί όξω. Μόλις δω Θάρρος ή Αλήθεια online θα δράσω. See you in court.

Υ.Γ. Θεωρώ και τη Μπουκάλα παραπλήσια ιδέα, πάλι δική μου. See you in the High Court.

FACEBOOK,ΓΚΑΛΟΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home