Δικτυωμένος το καλοκαίρι

Deasy @ 20.06.2011
Δικτυωμένος το καλοκαίρι

Πότε καταλαβαίνεις ότι οι διακοπές βρίσκονται προ των πυλών; Όταν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ξεκινούν να διαφημίζουν τα πακέτα τους για πρόσβαση στο Internet στις διακοπές... Ίσως, να ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά από την άλλη Vodafone και Cosmote έχουν επικεντρώσει τις διαφημιστικές καμπάνιες τους τις τελευταίες ημέρες στα προπληρωμένα πακέτα που έχουν για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω USB modem. Οι προσφορές είναι καλύτερες από πέρσι, αλλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον αυτή η μέθοδος δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Κατ’ αρχήν, πλέον το WiFi έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουν πολλοί. Τα ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια με δωρεάν WiFi έχουν πολλαπλασιαστεί. Έτσι και αλλιώς, το κόστος είναι σχετικά χαμηλό και επιπλέον δίνεις και ένα επιπλέον κίνητρο στον τουρίστα ή τον επισκέπτη να σε προτιμήσει.

Το δεύτερο είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν θα πάρουν το laptop ή το netbook μαζί τους. Τα smartphones έχουν πλέον αρκετά μεγάλη οθόνη και βολεύουν σε τέτοιο βαθμό ώστε για έλεγχο email, μουσική και σερφάρισμα στο Web να είναι αρκετά ικανοποιητικά. Ακόμη, περισσότερο είναι τα tablets για όσους έχουν αποκτήσει ένα τέτοιο. Ειδικά, για τα smartphones, δεν νοείται πλέον κάποιος να έχει smartphone και να μην έχει πρόγραμμα δεδομένων. Και συνήθως το πρόγραμμα που έχει προσφέρει πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από εκείνον που τελικώς χρησιμοποιεί.

Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να πάρει μαζί του τον υπολογιστή, πάντως, ίσως η καλύτερη λύση να είναι να χρησιμοποιήσει το ...smartphone του. Τόσο οι συσκευές με Android όσο και με iOS επιτρέπουν στη συσκευή να λειτουργήσει ως hotspot. Οπότε, αντί να έχεις δύο συνδέσεις, έχεις μία σύνδεση -αυτή στο smartphone- και μέσω αυτής συνδέεται και το netbook ή το tablet. Περίοδος οικονομίας, μάλλον είναι η πιο προτιμητέα λύση...

 

MOBILE COMPUTING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home