Μπήκαν οι οχτροί και πήρανε τα passwords

Deasy @ 06.08.2014
Μπήκαν οι οχτροί και πήρανε τα passwords

Πάρε και μια είδηση κυβερνο-ασφαλείας να σου βρίσκεται.

Ρώσοι (μάλλον) hackers, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατάφεραν και υπέκλεψαν συνολικά 1,2 δισ. κωδικούς πρόσβασης από διάφορες online υπηρεσίες που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπολογίζεται (θα έρθουμε και σε αυτό) πως οι κωδικοί ανήκαν σε περίπου 500 εκατ. ανθρώπους, ωστόσο ευαίσθητες πληροφορίες οικονομικού χαρακτήρα ή κωδικοί πρόσβασης σε δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν φαίνεται να έχουν υποκλαπεί.

Ολα αυτά τώρα τα λέει μια εταιρεία ονόματι Hold Security, που έναντι αμοιβής προσφέρει προστασία και ταχεία ενημέρωση για παραβιάσεις ασφαλείας web sites. Σαν να λέμε, μια εταιρεία φύλαξης (σεκιούριτι ντε) να λέει πως τις προάλλες σε μια μεγάλη πόλη διέρρηξαν χιλιάδες σπίτια αλλά δεν μας λέει σε ποια γειτονιά ήταν αυτά τα σπίτια, βλέπεις δεν γνωρίζουμε κανένα από τα sites που χτυπήθηκαν από τους Ρώσους (άντε πάλι) hackers.

Ενδεχομένως η εταιρεία να ξέρει καλύτερα. Αλλά αν υπήρχαν και κάπως πιο συγκεκριμένα στοιχεία θα ήταν ακόμα πιο καλύτερα (συγγνώμη, όταν χαλάει ο κλιματισμός τα γράφουμε λίγο κάπως).

Ασε που η υπόθεση -εφόσον ισχύει στις διαστάσεις που περιγράφει η Hold Security- δεν είναι να πέφτεις από τα σύννεφα ή απ' οπουδήποτε αλλού. 

Είναι γνωστό τοις πάσι (εντάξει ο κλιματισμός) πως οι περισσότεροι χρήστες είναι άτσαλοι, απρόσεκτοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως και πως πιο εύκολο είναι να μάθεις το password τους παρά το ζώδιό τους. Πληκτρολογείς π.χ. 12345 ή 54321 και οι πύλες της προσβάσεως ανοίγουν διάπλατα. Οπότε αυτοί οι περιβόητοι Ρώσοι hackers μπορεί να μην κουράστηκαν και πολύ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home