10 δισ. δολάρια για την κλιματική αλλαγή από τον Τζεφ Μπέζος

10 δισ. δολάρια για την κλιματική αλλαγή από τον Τζεφ Μπέζος

Κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων ή αλλιώς περίπου το 8% της περιουσίας του δωρίζει για τη διάσωση του πλανήτη μας ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος Η πρωτοβουλία κάτω από την ομπρέλα Bezos Earth Fund έγινε γνωστή από τον προσωπικό λογαριασμό του ιδρυτή της Amazon στο Instagram, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «θέλει να εργαστεί μαζί με άλλους, για να ενισχύσουν τους ήδη γνωστούς τρόπους αλλά και να διερευνήσουν νέους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Αν και το ταμείο που ιδρύει φέρει το όνομά του αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Τζεφ Μπέζος ουσιαστικά ωθήθηκε προς τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από όλα όσα είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες και συγκεκριμένα από το κείμενο που υπέγραψαν 350 υπάλληλοι της Amazon στο Medium, στο οποίο ζητούσαν από την εταιρεία να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπρόσθετα, εις βάρος του Τζεφ Μπέζος λειτουργούσε το γεγονός ότι αποτελούσε το μοναδικό από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που δεν είχε δεσμευτεί να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω της οργάνωσης «The Giving Pledge».

Μάλιστα, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας εκπρόσωποι της Greenpeace κατηγορούν δημοσίως τον Τζεφ Μπεζος για διπροσωπία. Παρότι καλωσορίζουν τη σύσταση του ταμείου θεωρούν ότι ο ισχυρός άνδρας της Amazon θα πρέπει να βάλει και ένα τέλος στα μεγάλα συμβόλαια με τις πετρελαϊκές εταιρείες, για λύσεις μηχανικής μάθησης, όπως επίσης και να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τις ενεργειακές απαιτήσεις της εταιρείας του και τις εκπομπές αερίων από τα data centers που διατηρεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι οι πρώτες δράσεις του ταμείου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

JEFF BEZOS,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home