Με ένα Samsung smartphone τα δεδομένα σου παραμένουν ασφαλή ό,τι και αν κάνεις

Deasy @ 30.10.2019
Με ένα Samsung smartphone τα δεδομένα σου παραμένουν ασφαλή ό,τι και αν κάνεις

Πρωί, στο δρόμο για το γραφείο κάνεις την καθημερινή σου στάση για τον πρωινό καφέ. Δεν ξυπνάς αλλιώς. Βγάζεις το smartphone και πληρώνεις μέσω της τραπεζικής εφαρμογής σου.

Τα emails του γραφείου έχουν αρχίσει να φθάνουν στη συσκευή σου πολύ πριν φθάσεις στο γραφείο και συνεχίζονται αδιάκοπα τις επόμενες ώρες. Βγαίνεις από το γραφείο για το επαγγελματικό ραντεβού που έχεις κανονίσει εδώ και ημέρες. Δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι μαζί σου. Αρκεί το smartphone, που σου επιτρέπει την πρόσβαση στο εταιρικό intranet, άρα αν χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να την βρεις άμεσα.

Το απόγευμα ήρθε χωρίς να το καταλάβεις. Η ένταση της δουλειάς σε πίεσε σήμερα και η απογευματινή γυμναστική είναι απαραίτητη για να διώξεις λίγο την κακή ενέργεια, να εκτονωθείς. Φοράς το fitness tracker ή το smartwatch, που σου δίνει πλήθος πληροφοριών για το σώμα σου και το πως ανταποκρίνεται στη γυμναστική.

Τα παιδιά και ο/η σύντροφός σου σε περιμένουν στο σπίτι. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας έφθασε. Μία αγκαλιά τους, μερικές στιγμές μαζί τους θα σε αναζωογονήσουν. Πολλές τέτοιες στιγμές άλλωστε τις έχεις απαθανατίσει με την κάμερα του κινητού αλλά έχεις αποφύγει να τις ανεβάσεις στα social media. Είναι αποκλειστικά για εσένα, ίσως ένα προσωπικό καταφύγιο, που σου χαρίζουν το χαμόγελο που θα χρειαστείς σε κάποιες άλλες δύσκολες στιγμές.

Δεν ξέρω πόσα από τα παραπάνω περιγράφουν ένα τυπικό 24ώρο σου. Σίγουρα με κάποια θα ταυτίστηκες, ενδεχομένως κάποιες άλλες πτυχές έμειναν απέξω από τα παραπάνω παραδείγματα. Μέτρησες όμως πόσα ευαίσθητα δεδομένα διαχειρίζεσαι τελικά με το smartphone σου στη διάρκεια της ημέρας;

Έχεις σκεφτεί να προσθέσεις ένα αποτελεσματικό φίλτρο προστασίας παραπάνω για να τα προστατέψεις; Ναι, οι πιθανότητες να διαχειρίζεσαι top secret πληροφορίες από το smartphone σου ίσως δεν είναι πολλές και να θεωρείς ότι η συσκευή σου και κατ’ επέκταση τα δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε αυτή δεν αποτελούν στόχο για τους εγκληματίες του Internet. Το έχεις σκεφτεί καλά; Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μάλλον όχι. Δεν έχεις σκεφτεί μια σημαντική παράμετρο.

Τα άτομα και οι οργανισμοί που θέλουν να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών λειτουργούν καιροσκοπικά. Δεν αναγνωρίζουν απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Το αποδεικνύουν οι μεγαλύτερες υποθέσεις hacking της τελευταίας δεκαετίας. Τέσσερα δισεκατομμύρια (4.000.000.000) προσωπικά δεδομένα χρηστών έχουν υποκλαπεί στις 15 μεγαλύτερες υποθέσεις των δέκα προηγούμενων ετών. Μη μου πεις ότι όλοι οι χρήστες είχαν στοχοποιηθεί. Ίσως λοιπόν και εσύ να μην είσαι στόχος αλλά οι κυβερνοεγκληματίες θα είναι πολύ χαρούμενοι αν βρουν την ευκαιρία να πάρουν ότι θα μπορούσαν, αν βρουν εκτεθειμένο το smartphone σου.

Εδώ λοιπόν έρχεται η λύση Samsung Knox. Ένα αποτελεσματικό στρώμα ασφάλειας που έχει προσθέσει εδώ και μερικά χρόνια στα smartphones και τα tablets της Samsung. Στην πράξη σου προσφέρει την ευχέρεια να απομονώσεις ευαίσθητα προσωπικά και επαγγελματικά δεδομένα στη συσκευή σου σε ασφαλείς φακέλους, έτσι ώστε να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε απειλή. Προστατεύονται από ένα ξεχωριστό κωδικό από αυτό που χρησιμοποιείς για να ξεκλειδώνεις τη συσκευή, έτσι ώστε ακόμα και αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο smartphone σου δεν θα μπορέσει να δει όλα όσα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Knox.

Μπαίνοντας στο Knox θα δεις ότι από προεπιλογή έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως η κάμερα, οι φωτογραφίες και τα video, το email, οι επαφές, ο Internet browser της Samsung κ.α., όμως έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις και όποιες άλλες εφαρμογές πιστεύεις ότι περιέχουν οποιαδήποτε άλλη ευαίσθητη πληροφορία.

Ίσως δεν θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις το Samsung Knox για καθημερινές συνήθειες, όπως τα SMS (αν και θα μπορούσες). Αλλά για οτιδήποτε νομίζεις ότι είναι λίγο ευαίσθητο – σκέψου ακόμα και "πράγματα που ποτέ δεν θα θέλατε να δει η μαμά" – η λύση Samsung Knox είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα εξασφαλίσεις την προστασία τους. Δεν χρειάζεται να συμμετέχεις σε μια μεγάλη επιχείρηση για να εκτιμήσεις το απόρρητο των πληροφοριών σου και η Samsung σου προσφέρει ένα πολύ καλό εργαλείο για να το πετύχεις. Άλλωστε είναι δωρεάν, προ-εγκατεστημένο στο Samsung smartphone, οπότε δεν έχεις λόγο να μην το δοκιμάσεις.

Την πλήρη λίστα των προστατευμένων συσκευών από τη λύση ασφάλειας Samsung KNOX μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 

* Χορηγούμενο κείμενο από τη Samsung

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home