Αυτό είναι το νεο-καπιταλιστικό μανιφέστο

Deasy @ 05.10.2019
 Αυτό είναι το νεο-καπιταλιστικό μανιφέστο

H Salesforce είναι μεγάλη δύναμη στον τεχνολογικό μας κόσμο αλλά δεν είναι το όνομα που θα έλεγες πως είναι γνωστό στο πολύ ευρύ κοινό. Εχει ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε την Tableau Software για 16 δισ. δολάρια, ενώ τα πιο γνωστά της προϊόντα λογισμικού αφορούν στον τομέα του customer relationship management ή CRM για τους φίλους.

Ομως αυτή τη φορά η εταιρεία δεν ταράζει τα νερά με κάποια εξαγορά. Ο συν-διευθύνων σύμβουλό της Μαρκ Μπένιοφ συμμετείχε σε μία εκδήλωση του Techcrunch όπου χωρίς περιστροφές είπε πως ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζουμε έχει πεθάνει. Θα πεις τώρα, γιατί να το λέει αυτό ένα στέλεχος μιας τεχνολογικής εταιρείας. Ίσως επειδή κάτι έχει που εμείς δεν έχουμε; Δεν ξέρουμε, ας ακολουθήσουμε όμως το νήμα της σκέψης του.

Πρώτα πρώτα αν σε ενθουσίασε η άποψη του Μπένιοφ και περιμένεις πως αμέσως μετά κήρυξε την έλευση του σοσιαλισμού, κάνεις λάθος. “Ο νέος καπιταλισμός δεν θα είναι εκείνος του Μίλτον Φρίντμαν που αφορά μόνο το να βγάζεις λεφτά… Αν προσανατολίζεσαι μόνο στο να βγάζεις λεφτά δεν νομίζω πως θα είσαι τριγύρω για πολύ καιρό ως διευθύνων σύμβουλος ή ιδρυτής μιας εταιρείας. Στον σημερινό μας κόσμο χρειάζεται κάτι περισσότερο” είπε και σε αυτή τη μικρή ανάπαυλα θα σχολιάσουμε πως ο Μπένιοφ είναι -ανάμεσα σε άλλα- ιδιοκτήτης του περιοδικού Time. Συνεχίζοντας ο Μπένιοφ είπε πως ο νέος καπιταλισμός κοιτάζει και το κοινωνικό καλό, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διαχωρίσει τα πράγματα από το εγωιστικό παρελθόν. Βεβαίως σε έναν κόσμο που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι κάτι θα σπάσει κάποια στιγμή και όπως φαίνεται κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων δυνάμεων στις ΗΠΑ αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται.

Μάλιστα έχουν φτιάξει έναν φορέα που προωθούν την ιδέα του πιο δίκαιου καπιταλισμού. Ο Μπένιοφ είναι ενεργό μέλος αυτής της κίνησης, ενώ στην ομιλία του και αφού ξεμπέρδεψε με τις αναφορές του στα οικονομικά συστήματα υπεραμύνθηκε της ύπαρξης ενός ομοσπονδιακού νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο παρελθόν ο ίδιος έχει επιτεθεί εναντίον του Facebook το οποίο έχει χαρακτηρίσει εθισμό παρόμοιο με εκείνων των τσιγάρων. Βαριές κουβέντες μεν, τροφή για σκέψη δε….

SALESFORCE,ΣΤΕΛΕΧΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home