Θύμα hacking οι Radiohead

Deasy @ 11.06.2019
Θύμα hacking οι Radiohead

Θύμα άγνωστων χάκερς έπεσε η γνωστή αγγλική μπάντα Radiohead, χωρίς όμως το συγκρότημα να υποκύψει στον εκβιασμό τους. Όπως ανέφερε το συγκρότημα σε ανάρτηση που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε ακυκλοφόρητο υλικό από την εποχή του δίσκου τους OK Computer (ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1997), ζητώντας από τους Radiohead λύτρα ύψους 150.000 δολαρίων προκειμένου να μην τα διαθέσουν στο Internet.

Η απάντηση του συγκροτήματος μάλλον δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι κυβερνοεγκληματίες, καθώς οι Radiohead αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στη διάθεση του συγκεκριμένο υλικού συνολικής διάρκειας 18 ωρών, στην πλατφόρμα Bandcamp, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να το κατεβάσουν (να αποκτήσουν δηλαδή ένα ψηφιακό αντίγραφο) έναντι 23 δολαρίων (στη πλατφόρμα Bandcamp οι καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάζουν υλικό τους και να το διαθέτουν στην τιμή που επιθυμούν). Οι χρήστες επίσης έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν όλο το υλικό δωρεάν μέσω της πλατφόρμας, όμως όπως αναφέρουν οι Radiohead στην ανάρτησή τους στο Facebook τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (από τα ψηφιακά αντίγραφα) θα πάνε στην οργάνωση Extinction Rebellion, που έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Το υλικό των Radiohead θα παραμείνει στην πλατφόρμα Bandcamp για 18 ημέρες και το κοινό, όπως σημείωσαν οι Radiohead, θα αποφασίσει τελικά αν έπρεπε να πληρώσουν τα λύτρα που αξίωσαν οι χάκερς.

RADIOHEAD,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΧΑΚΕΡ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home