Όταν τα στελέχη πετάνε αετό

Ή όταν δεν μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου

Deasy @ 11.12.2018
Όταν τα στελέχη πετάνε αετό

Εσύ να παραθερίζεις και εκεί πιο δίπλα να υποφέρουν άνθρωποι. Οσο συχνά και αν συμβαίνει δεν παύει να εκπλήσσει και ο Jack Dorsey, το μεγάλο αφεντικό του Twitter μάλλον κατάλαβε την γκάφα στην οποία υπέπεσε.

Ο Dorsey ταξίδεψε μέχρι την Μιανμάρ για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις τεχνικές διαλογισμού Βιπασάνα και αφού έμεινε δέκα ημέρες στη χώρα επέστρεψε στη βάση του για να μοιραστεί με όλο τον κόσμο τις αρετές της τεχνικής, τι κάνει, πόσο ωφέλιμη είναι και πόσο αναζωογονημένος νιώθει.

Έγραψε ένα κατεβατό στο Twitter για τις αρετές της τεχνικής αλλά δεν βρήκε λίγο χρόνο και χώρο να γράψει για όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην ασιατική χώρα, όπου η μουσουλμανική μεινότητα των Ροχίνγκια περνάει τα πάνδεινα.

Το να βρεθείς τόσο κοντά σε έναν διωγμό, να μην γράψεις τίποτα για αυτόν, να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου από την Βιπασάνα και στο τέλος να προτείνεις στον κόσμο να επισκεφθεί την Μιανμάρ και να γνωρίσει από κοντά αυτή την τεχνική διαλογισμού, είναι τουλάχιστον άκομψο. Ανταποκριτής του αλ Τζαζίρα που δηλώνει πως έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες Ροχίνγκια λέει πως έμεινε άφωνος διαβάζοντας τις εκμυστηρεύσεις του Dorsey. Πιο δηκτικός ήταν ο Αντριου Στροχλιν, εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Rights Watch που είπε πως “δεν είμαι ειδικός στον διαολογισμό αλλά υποτίθεται πως σε κάνει να επικεντρώνεσαι τόσο πολύ στον εαυτό σου που ξεχνάς να αναφέρεις ότι είσαι σε μια χώρα που ο στρατός έχει πραγματοποιήσει μαζικές δολοφονίες και βιασμούς, εξαναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τη χώρα σε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές των ημερών μας;”

Απάντηση μάλλον δεν πήρε…

TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home