ΤΕDxKalamata 2015

Το “πρώτο βήμα” γίνεται στην Καλαμάτα

Deasy @ 18.05.2015
ΤΕDxKalamata 2015

Στο απαραίτητο πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις την προσωπική διαδρομή σου, τη ζωή σου, αποχωριζόμενος την «ασφάλεια» σου είναι αφιερωμένο το 4ο TEDxKalamata με τίτλο “ firstep ”, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2015, για δεύτερη συνεχή φορά στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Φέτος, δώδεκα ομιλητές από όλο τον κόσμο, με πολύ διαφορετικές ιστορίες, νοοτροπία και καταγωγή φτάνουν στις 27 Ιουνίου στην Καλαμάτα για να αφηγηθούν τη δική τους προσωπική διαδρομή, τα συναισθήματα τους και την ανταμοιβή που εισέπραξαν ως απάντηση στη τόλμη εκείνου του πρώτου βήματος. Δώδεκα άνθρωποι που μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους και των γύρω τους με μια φωτογραφία, μια εφεύρεση, ένα τραγούδι, τις παρεμβάσεις και κυρίως το πάθος τους. Γιατί η ζωή όλων μας καθορίζεται από εκείνα τα μικρά-μεγάλα βήματα που μας οδηγούν σε έναν νέο δρόμο.

Για τη Mαριέττα Προβοπούλου το πρώτο βήμα έγινε όταν αποφάσισε να μην αποστρέψει το βλέμμα στη πραγματικότητα και να ενώσει τις δυνάμεις της με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα προσφέροντας περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Το πείραμα του φυσικού του CERN, Rolf Landua για την αντιύλη ενέπνευσε τη χολιγουντιανή ταινία “Angel and Demons”, για την οποία  εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος. Το μεγάλο βήμα για την Ιnna Shevchenko ήταν όταν επέκτεινε διεθνώς την οργάνωση FEMEN, γνωστή για τις ανατρεπτικές διαμαρτυρίες ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός, τον σεξισμό, την ομοφοβία και τις κοινωνικές αδικίες. 

Για την τραγουδοποιό Monika το πρώτο βήμα έγινε όταν ηχογράφησε το demo της στο σπίτι και το μοιράστηκε στο MySpace, προσφέροντας, κατά πολλούς, μια νέα ελπίδα στο μουσικό κόσμο- αν και στο TEDxKalamata θα μιλήσει για... μαθηματικά. Την εμπειρία του για το πρώτο βήμα στην εξερεύνηση κομητών θα μοιραστεί μαζί μας ο αστροφυσικός Laurence O’ Rourke,  αφού ως συντονιστής της αποστολής Rosetta, της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), κατάφερε μαζί με την ομάδα του την πρώτη επιτυχημένη προσγείωση διαστημικού σκάφους σε κομήτη στα χρονικά. Ματαξύ άλλων μαζί μας θα είναι ο «μάγος» David Kwong, ειδικός στον σχεδιασμό παζλ και ψευδαισθήσεων για τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ο οποίος  είναι επίσης διάσημος για τα σταυρόλεξα του στην εφημερίδα The New York Times.

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά καθώς και στα καταστήματα Public και Παπασωτηρίου σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://tedxkalamata.com

TEDxKALAMATA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home