Μια μεγάλη αυθόρμητη πράξη καλοσύνης

Deasy @ 16.12.2014
Μια μεγάλη αυθόρμητη πράξη καλοσύνης

"Αν παίρνετε συχνά το λεωφορείο της γραμμής 373, φοράτε θρησκευτικό ένδυμα και δεν αισθάνεστε ασφάλεια μόνοι σας, θα έρθω μαζί σας..."


Η @Sirtessa δεν είναι αυτό που θα έλεγες σελέμπριτι των κοινωνικών δικτύων. Εχει 3715 followers, ένας συμπαθητικός αριθμός μεν, αλλά δεν είναι και τεράστιος. Ομως σε ένα δίκτυο ανθρώπων δεν έχει σημασία ποιος "κόμβος" θα κάνει την αρχή, αν το μήνυμα αξίζει θα μεταδοθεί και, στο τέλος, θα στρέψει όλα τα βλέμματα του κόσμου πάνω του.

 

Ετσι, χθες, στη μακρινή Αυστραλία και ενώ ένας οπλισμένος Μουσουλμάνος κρατούσε ομήρους σε μια καφετέρια στο Σίδνεϊ, το hashtag #illridewithyou (θα ταξιδέψω μαζί σου) δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τους Μουσουλμάνους της Αυστραλίας από τους ξεροκέφαλους θιασώτες της συλλογικής ευθύνης.

Σε ελάχιστο χρόνο το #illridewithyou ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με το hashtag να ξεφυτρώνει σε διαφορετικές γλωσσικές "γειτονιές" του twitter. Ολα τα μεγάλα ΜΜΕ τράβηξαν για λίγο την προσοχή τους από την υπόθεση ομηρίας (που είχε αιματηρή κατάληξη, με τον δράστη και δύο ομήρους να χάνουν τη ζωή τους) και αφιέρωσαν χρόνο και σελίδες στο #illridewithyou.

Μαζί, επανεμφανίστηκε σε ευρεία κλίμακα το μήνυμα "Coexist" γραμμένο με διάφορα θρησκευτικά σύμβολα, υποστηρίζοντας την ειρηνική συνύπαρξη σε πείσμα των λιγοστών εξτρεμιστών που θα βρει κανείς σε κάθε χώρα και σε κάθε θρησκεία...

Ήταν μια καλή στιγμή...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home