190.000 κινητά στο πίσω κάθισμα

Αυτός είναι ο αριθμός των κινητών που ξεχνιούνται σε ετήσια βάση στα ταξί στο Λονδίνο.

Deasy @ 07.10.2014
190.000 κινητά στο πίσω κάθισμα

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ESET είναι ενδεικτικά για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τα δεδομένα που αποθηκεύουμε στο κινητό μας τηλέφωνο. Την ανάγκη να χρησιμοποιούμε τους κωδικούς ασφαλείας αλλά και λύσεις που προσφέρουν δυνατότητες διαγραφής των δεδομένων από απόσταση. Σε αγχώσαμε; Διάβασε τα παρακάτω νούμερα και θα καταλάβεις…

Όπως λοιπόν δείχνει η έρευνα, περισσότερες από 190.000 φορητές συσκευές (στον κύριο όγκο τους κινητά τηλέφωνα) ξεχνιούνται ετησίως στο πίσω κάθισμα των ταξί στο Λονδίνο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας κυκλοφοφρούν περίπου 24.000 ταξί, κάθε οδηγός βρίσκει ετησίως κατά μέσο όρο 8 συσκευές ξεχασμένες στο πίσω κάθισμα, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά τα χαμένα κινητά μπορεί να φτάνουν τα 520 καθημερινά. Το ακόμα πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι με βάση την έρευνα, οι μισές από τις συσκευές αυτές δεν διαθέτουν κωδικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να είναι στη διάθεση όποιου τις βρίσκει.

Εκτός βέβαια από φορητές συσκευές, οι οδηγοί ταξί ανέφεραν και άλλα ιδιαίτερα περιστατικά, όπως την εύρεση του χαρτοφύλακα μεγάλου στελέχους του ΝΑΤΟ, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, ένα σκύλο(!), 400 σακουλάκια με καραμέλες, ένα ζευγάρι μασέλες(!) και μετοχές και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας.

Και τώρα έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: τι κάνουν οι οδηγοί όταν βρίσκουν τα αντικείμενα αυτά; Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι περιμένει τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, το 25% ότι τα παραδίδει στην αστυνομία και το 14% ότι επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλα ευρήματα, όπως ότι το 68% των οδηγών δήλωσε ότι δεν θα περιεργαζόταν το κινητό ακόμη κι αν ήταν ξεκλείδωτο, το 99% ότι δεν θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το κινητό αν το έβρισκε κλειδωμένο, και το 24% ότι ακόμη κι αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι να το ξεκλειδώσουν, είναι σίγουροι ότι τα παιδιά/ ανήψια τους θα μπορούσαν.

ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,SMARTPHONES,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ESET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home