Ξεκίνησε η διάθεση του Tap ΄n Pay

Η πρώτη εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών με χρήση κινητού τηλεφώνου από την Vodafone και την Alpha Bank.

Deasy @ 14.07.2014
Ξεκίνησε η διάθεση του Tap ΄n Pay

Πέντε μήνες μετά το πιλοτικό λανσάρισμά της, η εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου “Tap ‘n Pay” της Vodafone και της Alpha Bank είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Το “κινητό πορτοφόλι” εξασφαλίζει ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Ο χρήστης αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο, σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών, στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless και η συναλλαγή ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ για αγορές κάτω των 25 ευρώ.

Η εφαρμογή Tap ´n Pay προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται με ασφάλεια η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers) και λειτουργεί σε επιλεγμένες συσκευές που διαθέτουν την τεχνολογία NFC.

Στην ελληνική αγορά λειτουργούν περισσότερα από 5.500 τερματικά αποδοχής καρτών ανέπαφων συναλλαγών (αριθμός που αυξάνεται σταδιακά), δημιουργώντας, σε συνδυασμό με την επέκταση των καρτών contactless, ένα νέο “οικοσύστημα” συναλλαγών, που αναμένεται να εκσυγχρονίσει σημαντικά τους σημερινούς τρόπους πληρωμών στην αγορά.

ALPHA BANK,ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,NFC,TAP N PAY,VODAFONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home