Τα Big Data στην υπηρεσία των υποψήφιων πρωταθλητών κόσμου

Η SAP και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χρησιμοποιούν τα Big Data και την πλατφόρμα SAP HANA για να βελτιώσουν τις επιδόσεις των παικτών.

Deasy @ 13.07.2014
Τα Big Data στην υπηρεσία των υποψήφιων πρωταθλητών κόσμου

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές εδώ στο deasy για τις περιπτώσεις που η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στο χώρο του αθλτισμού, με διάφορους τρόπους. Λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αναφερθούμε σε μια ακόμα περίπτωση. Στη συνεργασία της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με την SAP, πάνω στη νέα καινοτόμα λύση SAP Match Insights για το ποδόσφαιρο. Η συγκεκριμένη λύση που «τρέχει» πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA προσβλέπει στο να διευκολύνει τις προπονήσεις  και τους αγώνες, αναλύοντας μεγάλους όγκους δεδομένων με σένσορες  και έχει στόχο την καλύτερη  εκτίμηση της κατάστασης των παικτών και πιθανών βελτιώσεων.

Ο στόχος του καινοτόμου προγράμματος που από κοινού αναπτύχθηκε από την SAP και την προπονητική ομάδα Ποδοσφαίρου της Γερμανίας  αποσκοπεί στη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση των παικτών, με απώτερο στόχο βέβαια η ομάδα να φθάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η λύση SAP Match Insights παρέχει στους παίκτες και τους προπονητές μία πολύ απλή εφαρμογή η οποία συγκεντρώνει τα δεδομένα μέσα από 8 κάμερες σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια τα επεξεργάζεται.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και διευθυντή πλέον της Γερμανικής Εθνικής Ομάδας, Oliver Bierhoff.  "Φανταστείτε αυτό: Σε μόλις 10 λεπτά, 10 παίκτες με τρεις μπάλες μπορούν να παράγουν πάνω από 7 εκατομμύρια δεδομένα. Η πλατφόρμα SAP HANA μπορεί να τα επεξεργαστεί άμεσα και σε πραγματικό χρόνο. Με την SAP, η ομάδα μας μπορεί να αναλύσει αυτό τον τεράστιο όγκο των δεδομένων με σκοπό την προσωποποιημένη προπόνηση βάσει των αναγκών του κάθε παίκτη για την καλύτερη απόδοση του στο ματς του Τελικού. "

Πως λειτουργεί όμως η τεχνολογία SAP Match Insights;

H πληροφορία συλλέγεται μέσω τεχνολογίας video. Συγκεκριμένα 8 κάμερες είναι τοποθετημένες στο γήπεδο, αναγνωρίζοντας τις κινήσεις και τη θέση των ποδοσφαιριστών. Τα δεδομένα αυτά μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους προπονητές της ομάδας, προσφέροντάς τους έτσι τη δυνατότητα να έχουν ξεκάθαρη εικόνα και κάνουν άμεσα τις παρατηρήσεις τους.  

Όπως γίνεται αντιληπτό, βασικό κοινό της λύσης είναι οι scouts και οι coaches. Μάλιστα, το εργαλείο έχει προκαθορισμένα σημεία πρόσβασης για κάθε διαφορετική κατηγορία εμπλεκόμενου (coach, assistant coach, scout, general manager κλπ). Με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις που έχει κάθε ένα από τα μέλη του προπονητικού τιμ. Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την ίδια τη SAP, υπάρχουν προοπτικές και δυνατότητες για την κάλυψη κοινών, όπως τα media ή οι οπαδοί των ομάδων, με σχετική, αξιόπιστη και σημαντική πληροφόρηση.

Big Data,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home