Μπαίνει στο έξυπνο σπίτι η Apple

Deasy @ 27.05.2014
Μπαίνει στο έξυπνο σπίτι η Apple

Μια νέα πλατφόρμα software φημολογείται ότι έχει στα σκαριά η Apple μέσω της οποίας θα επιτρέπεται ο χειρισμός πλήθους οικιακών συσκευών από το iPhone. Η είδηση προέρχεται από δημοσίευμα των Financial Times, οι οποίοι κάνουν λόγο ότι η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγες μόλις μέρες στο πλαίσιο του συνέδριο για developers που θα πραγματοποιηθεί από την αμερικάνικη εταιρεία στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους FT, η λύση που ετοιμάζει η Apple θα προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους των συσκευών της Apple (iPhone, iPad κ.α.) να ελέγχουν πλήθος άλλων συσκευών ή τα συστήματα ασφάλειας του σπιτιού ή ακόμα και το φωτισμό του από τις φορητές τους συσκευές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Apple θα μπει και σε άλλες κατηγορίες hardware αλλά πιθανότατα (όπως και στο CarPlay που συνεργάζεται με κατασκευαστές αυτοκινήτου) θα δουλέψει (ή δουλεύει ήδη) από κοινού με γνωστά ονόματα από το χώρο π.χ. των οικιακών συσκευών για να ενσωματωθεί η λύση της.

Λεπτομέρειες για την απαραίτητη τεχνολογία που θα χρειάζεται ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών της Apple, που θα λειτουργούν ως χειριστήριο-remote control και των υπολοίπων συσκευών δεν δίνονται από τους FT, ωστόσο πιθανολογείται ότι αυτό θα είναι εφικτό με την προσθήκη της τεχνολογίας NFC, τεχνολογία την οποία έχει αποφύγει να ενσωματώσει η αμερικάνικη εταιρεία μέχρι στιγμής στις φορητές συσκευές της.

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ,SMART HOME,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home