Ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού Vodafone

Η πρώτη εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών με χρήση κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα.

Deasy @ 19.02.2014
Ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού Vodafone

Την πρώτη εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών με τη χρήση κινητού τηλεφώνου (mobile payments) στην Ελλάδα παρουσίασαν από κοινού σήμερα η Alpha Bank, η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή,  Tap ΄n Pay, προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Η εφαρμογή Tap ´n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.

Για αγορές άνω των Ευρώ 25, είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του Κωδικού Πρόσβασης της εφαρμογής (Passcode) στο κινητό του χρήστη. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον Κωδικό Πρόσβασης ακόμη και για αγορές κάτω των Ευρώ 25.

To Tap ΄n Pay παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να “γνωρίσουν” την εφαρμογή και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σταδίου, το Tap ΄n Pay θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3. H πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει από 3 έως 6 μήνες και στη συνέχεια η υπηρεσία θα διατεθεί εμπορικά.

Η εφαρμογή Tap ‘n Pay υποστηρίζεται σε 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ηλεκτρονικών συσκευών, ρουχισμού κ.α. ενώ μέσα στο 2014 ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,MOBILE PAYMENTS,ALPHA BANK,VODAFONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home