Ασανσέρ προβλέπει σε ποιον όροφο θες να κατέβεις

Τεχνητή νοημοσύνη από τη Microsoft.

Deasy @ 20.01.2014
Ασανσέρ προβλέπει σε ποιον όροφο θες να κατέβεις

Στο αμέσως προηγούμενο θέμα αναφερθήκαμε στην πατέντα της Amazon που προβλέπει τις αγορές των χρηστών, ώστε να μειώσει το χρόνο παράδοσης. Ένας άλλος κολοσσός στο χώρο της τεχνολογίας, ανάμεσα σε άλλα που δοκιμάζει στα εργαστήριά του είναι ένα έξυπνο ασανσέρ που μπορεί να προβλέπει τον όροφο στον οποίο θες να πας χωρίς να χρειάζεται να κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο λόγος για τη Microsoft, η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλή του Microsoft Research, Peter Lee, τοποθέτησε για διάστημα τριών μηνών ειδικούς αισθητήρες στα ασανσέρ της εταιρείας, «παρακολουθώντας» σε ένα βαθμό τις συνήθειες των εργαζόμενων.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, το σύστημα επεξεργαζόταν τα στοιχεία που συνέλλεγε με αποτέλεσμα στην εφαρμογή του τις αμέσως επόμενες ημέρες να είναι σε θέση να προβλέπει τις προθέσεις των εργαζόμενων ως προς τη χρήση του.

Περιγράφοντας την πειραματική μορφή του στο Bloomberg, ο κ. Lee ανέφερε μεταξύ άλλων: «φανταστείτε ένα περιβάλλον εργασίας που θα γνωρίζει ότι τώρα είναι η ώρα του μεσημεριανού και κάποιος από τους υπαλλήλους έχει σχεδιάσει να συναντηθεί με έναν συνάδελφό του κατά τη διάρκειά του. Το ασανσέρ λοιπόν που θα καλέσει θα μπορεί να αναγνωρίζει σε ποιον όροφο θα τον αφήσει».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,ΔΕΔΟΜΕΝΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home