Τι κάνεις στο Internet παιδάκι μου;

Το 13% των γονιών στην Ευρώπη δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο.

Deasy @ 10.12.2013
Τι κάνεις στο Internet παιδάκι μου;

Ποσοστό 13% των οικογενειών στην Ευρώπη έχουν έρθει αντιμέτωπα με έξοδα ή απώλεια δεδομένων εξαιτίας της χρήσης του Internet από τα παιδιά τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Β2Β International και την Kaspersky Lab.

Η έρευνα αναδεικνύει το γεγονός ότι με τη μεγάλη διάδοση που έχει η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets ή smartphones, οι γονείς δεν έχουν εικόνα για τη χρήση του από τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληρώνουν τις «online γκάφες» των παιδιών τους.

Η έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B διαπίστωσε ότι σε ποσοστό σχεδόν 22%, οι γονείς στην Ευρώπη φοβούνται ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει κινδύνους στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου το 8% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο και το 4% είχε ενδείξεις ότι τα παιδιά τους είχαν έρθει σε επαφή με αγνώστους.

Περίπου το 6% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη ανέφερε ότι τα παιδιά τους είχαν αφαιρέσει κατά λάθος σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές τους και το 3% των παιδιών είχε μοιραστεί κατά λάθος τα στοιχεία αυτά με άλλους. Σε παρόμοια ποσοστά, οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει χωρίς να το περιμένουν αποδείξεις για online αγορές, αφού τα παιδιά τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς που διαθέτουν οι ίδιοι σε App stores.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αναδεικνύουν τους σημαντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι γονείς τους στο Διαδίκτυο και αποδεικνύουν ότι απαιτούνται ειδικά μέτρα για την αποφυγή τους. Η ειδική λειτουργία Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab, η οποία διατίθεται στο Kaspersky Internet Security και το Kaspersky Internet Security for Mac είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς που προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα. Παρέχει στις οικογένειες μια εύχρηστη μέθοδο για την online προστασία των παιδιών. Η λειτουργία Γονικού Ελέγχου των προϊόντων της Kaspersky Lab απαντά στις εξής ανάγκες:

- Τα παιδιά είναι περίεργα και κοινωνικά. Με τη λειτουργία Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab μπορείτε να αποκλείσετε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο και να τις διαγράψετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε περιορισμούς σχετικά με τις πληροφορίες που μπορούν να «ποστάρουν» τα παιδιά σε κοινωνικά δίκτυα και άλλα sites.

- Τα παιδιά χρειάζεται να περνούν χρόνο και μακριά από τον υπολογιστή. Η λειτουργία Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab περιλαμβάνει επιλογές για τον χρονικό περιορισμό της χρήσης του υπολογιστή.

- Μερικές φορές, τα παιδιά δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν. Η λύση της Kaspersky Lab δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγχουν ποια παιχνίδια μπορούν να παίξουν τα παιδιά τους, καθώς και πότε μπορούν να τα παίξουν. Παιχνίδια με όριο ηλικίας ή λογισμικό με ακατάλληλα θέματα και περιεχόμενο μπορούν να αποκλειστούν εντελώς.

- Μερικές φορές είναι δύσκολο να κρίνετε ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για παιδιά. Η λειτουργία Γονικού Ελέγχου περιλαμβάνει default προφίλ, σχεδιασμένα για παιδιά που ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Συνήθως, οι γονείς είναι απασχολημένοι με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή με τις δουλειές του σπιτιού και δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν τι κάνει το παιδί τους στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, κάθε γονιός μπορεί να αναθέσει το έργο αυτό σε μια αξιόπιστη τεχνολογία που θα προστατεύει το παιδί του από όλες τις απειλές του Internet. Η λειτουργία Γονικού Ελέγχου στα Kaspersky Internet Security for Windows και Kaspersky Internet Security for Mac περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες την απόλυτη προστασία των παιδιών σας.

Το Kaspersky Internet Security και το Kaspersky Internet Security for Mac είναι διαθέσιμα και ως μέρος του Kaspersky Internet Security – Multi-Device, μιας ολοκληρωμένης λύσης ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε για την προστασία των συσκευών που «τρέχουν» σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα – Windows, OS X και Android.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home