“Μπίζνα” εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τα ψεύτικα Twitter accounts

Το ύψος της αγγίζει μέχρι και τα 360 εκατομμύρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Deasy @ 10.04.2013
“Μπίζνα” εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τα ψεύτικα Twitter accounts

Η αφορμή ήταν η αλματώδης ανάπτυξη του λογαριασμού του υποψήφιου Πρόεδρου των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος κέρδισε χιλιάδες followers μέσα σε λίγες ημέρες, το προηγούμενο καλοκαίρι. Από τότε, το φαινόμενο των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter κέντρισε το ενδιαφέρον των εταιρειών ερευνών και software, οι οποίες ανέπτυξαν ακόμα και εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγξεις τον αριθμό των ψεύτικων followers που έχει κάθε λογαριασμός στο Twitter.

Όμως ακόμα και αυτές οι τεχνικές έχουν τρωτά σημεία, αφού δεν είναι πάντα ευδιάκριτα τα όρια μεταξύ ενός πραγματικού και ενός ψεύτικου λογαριασμού. Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια έρευνα που πραγματοποίησαν δύο Ιταλοί ερευνητές σε θέματα ασφάλειας, Andrea Stroppa και Carlo De Micheli, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το «εμπόριο» των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter μπορεί να αγγίζει ως μέγεθος αγοράς ακόμα και τα 360 εκατομμύρια δολάρια. Οι κύριοι Stroppa και De Micheli, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα στους New York Times, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερες από 25 εταιρείες στον κόσμο που εμπορεύονται ψεύτικα accounts, με το συνολικό αριθμό τους να αγγίζει ενδεχομένως τα 20 εκατομμύρια.

Οι ίδιοι προσθέτουν, μετά την έρευνα τους στα πιο δημοφιλή δίκτυα που συχνάζουν οι «έμποροι», ότι υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από αυτούς πανηγύριζαν για την τιμή που πετύχαιναν η οποία έφθανε από τα 2 έως τα 30 δολάρια για κάθε ψεύτικο λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι μια πρόσφατη έρευνα συμπέρανε ότι η μέση τιμή πώλησης κυμαίνεται στα 18 δολάρια για 1.000 accounts. Τα ψεύτικα accounts, σύμφωνα με τους Ιταλούς ερευνητές πωλούνται σε πακέτα από 1.000 followers έως 1 εκατομμύριο σε τιμές από 1 έως 1.000 δολάρια. Περιορισμοί για το ποιος θα προλάβει να αγοράσει το εκάστοτε πακέτο λογαριασμών δεν υπάρχoυν, καθώς η πώληση μπορεί να γίνει σε πλήθος αγοραστών.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η «εμπορία» δεν περιορίζεται μόνο στα ψεύτικα accounts αλλά επεκτείνεται και στα retweets, με τις τιμές να φθάνουν τα 9 δολάρια το μήνα για πακέτο 5 retweets/μέρα ή τα 150 δολάρια το μήνα για το πακέτο των 125 retweets την ημέρα.

TWITTER ACCOUNT,TWEETS,ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home