Ο Ομπάμα «απογοητεύει» τις εταιρείες τεχνολογίας

Deasy @ 29.11.2012
Ο Ομπάμα «απογοητεύει» τις εταιρείες τεχνολογίας

Αρνητική είναι η απάντηση του Λευκού Οίκου στο αίτημα εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, η Microsoft, οι οποίες ζητούσαν να χορηγηθεί visa παραμονής στις ΗΠΑ στους σπουδαστές πληροφορικής και τους μηχανικούς που έχουν φοιτήσει σε αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Το αίτημα των εταιρειών για την μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου μετανάστευσης αφορά 55.000 φοιτητές που προέρχονται από άλλες χώρες, εκτός ΗΠΑ, αλλά έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο (master ή Phd) σε αμερικάνικα πανεπιστήμια στο χώρο της τεχνολογίας. Μάλιστα, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, οι παραπάνω εταιρείες αλλά και άλλα μεγάλα ονόματα (Cisco, IBM, Hewlett-Packard, Oracle, Qualcomm) είχαν συνυπογράψει επιστολή για την έγκριση του. Σύμφωνα με την απόφαση του Λευκού Οίκου, visa θα χορηγείται μόνο εφόσον οι αρχές μετανάστευσης πιστοποιούν ότι κανένας αμερικανός πολίτης δεν είναι διαθέσιμος για να καλύψει την εκάστοτε θέση εργασίας.

Η απόφαση δεν κάνει λόγο για βέτο αλλά, σύμφωνα με το CNET, φαίνεται ότι το αίτημα των εταιρειών θα καταπέσει όταν πάει για έκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από το δημοκρατικό κόμμα.

ΗΠΑ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home