Τι μας φέρνει το 2010

Η Kingston Technology προβλέπει τις τάσεις του 2010 για την αγορά προϊόντων μνήμης.

Deasy @ 09.12.2009
Τι μας φέρνει το 2010

Ο John Tu, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Kingston Technology, της Νο1 ανεξάρτητης εταιρείας προϊόντων μνήμης στον κόσμο, σχολίασε και επιχειρηματολόγησε για τις προβλεπόμενες τάσεις στην αγορά προϊόντων μνήμης το 2010. Η υιοθέτηση των Solid State Drives (SSDs), της τεχνολογίας του USB 3.0 και της τεχνολογίας DDR3, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση της αγοράς προϊόντων μνήμης φαίνεται ότι θα τραβήξουν το ενδιαφέρον στον χώρο της τεχνολογίας.

Αυξανόμενη  η υιοθέτηση της τεχνολογίας των SSD – «Χάρη στην αυξημένη παραγωγή NAND και την ευρεία πλέον χρήση των Windows 7, τα οποία περιλαμβάνουν μία σειρά χαρακτηριστικών για βελτίωση της απόδοσης με SSD, η τεχνολογία των SSD θα γίνει μέσα στο 2010 μία κοινή επιλογή αποθήκευσης τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση. Η Kingston θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τους χρήστες στη σχέση μεταξύ κόστους και επιδόσεων των SSDs έναντι των κλασικών σκληρών δίσκων (HDD). Με τα bundle kits που παρέχουμε για την αναβάθμιση, η εγκατάσταση των SSD είναι εύκολη και απλή με άμεσα οφέλη στις επιδόσεις.»

Τιμολογιακή πολιτική και εξέλιξη  στη χωρητικότητα των SSD – «Με την τιμή να πλησιάζει στο όριο των $100, η Kingston αναμένει ότι οι τιμές για τους SSD θα συνεχίζουν να μειώνονται το 2010, καθώς βελτιώνεται η διαδικασία παραγωγής και η συρρίκνωση των NAND die συνεχίζεται. Η χωρητικότητα των SSD θα συνεχίσει να αυξάνεται, με το ενδεχόμενο του 1 Terabyte να φαίνεται ήδη εφικτό.»

H χωρητικότητα των USB sticks θα αυξηθεί περισσότερο; - «Τον Ιούλιο του 2009 η Kingston Technology παρουσίασε το μεγαλύτερο USB drive παγκοσμίως, με την εκπληκτική χωρητικότητα των 256GB. Εάν αναρωτηθούμε αν αυτό είναι και το όριο της χωρητικότητας των USB, η απάντηση είναι φυσικά αρνητική. Το 2010 θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη χωρητικότητα καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις στην πυκνότητα των chip θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.»

Αυξημένη  εμπιστοσύνη και  σταθεροποίηση της  αγοράς προϊόντων  μνήμης – «Όπως προβλέψαμε την περασμένη χρονιά, το consolidation της αγοράς DRAM το 2009, βοήθησε στην ανάκαμψη όλης της βιομηχανίας προϊόντων μνήμης. Η συνεχής αύξηση των τιμών και η μείωση των απωλειών των κατασκευαστών chip είναι ενδεικτική αυτής της ανάκαμψης. Ωστόσο, με το consolidation να αναμένεται να συνεχιστεί το 2010, οι κατασκευαστές θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Η προσφορά και ζήτηση του DRAM αναμένεται να βελτιωθεί μέσα στο 2010, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.»

Cloud Computing – «Ο θόρυβος σχετικά με το cloud computing κορυφώθηκε τη φετινή χρονιά, με την Gartner να το τοποθετεί στην κορυφή του κύκλου υπερβολής (hype cycle). Ωστόσο, η υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένη, καθώς οι εταιρείες χρειάζεται περισσότερο χρόνο και εκπαίδευση για να καταλάβουν τα πραγματικά οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λειτουργικό και οικονομικό μοντέλο του cloud computing θα αλλάξει ριζικά τον τομέα της τεχνολογίας στη διάρκεια των επόμενων χρόνων. Ο δρόμος προς την οικονομική ανάκαμψη και οι αυξημένοι προϋπολογισμοί των ΙΤ τμημάτων θα βοηθήσουν στην υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud στο τέλος του 2010.»

Αύξηση  των εξοπλισμών εξοικονόμησης  ρεύματος και χρημάτων – «Η αύξηση των πωλήσεων εξοπλισμών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως οι SSD, καθώς και των προϊόντων μνήμης υψηλής χωρητικότητας έχει αποδείξει ότι οι οργανισμοί επενδύουν σε εξοπλισμό με μακροπρόθεσμα οφέλη. Στη διάρκεια του 2010, θα δούμε περισσότερους οργανισμούς να αναβαθμίζουν και να επεκτείνουν τα συστήματα των server τους, καθώς επίσης να εγκαθιστούν software και λύσεις για τη μείωση του συνολικού κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητάς τους.»

Υιοθέτηση της τεχνολογίας  DDR3 – «Οι μνήμες DDR3 βασισμένες στα πρότυπα που έχει ορίσει το JEDEC παρουσιάστηκαν από τους περισσότερους κατασκευαστές το καλοκαίρι του 2007, ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες τεχνολογίες, για τη διείσδυσή τους χρειάστηκε χρόνος. Προβλέπεται ότι οι παραγγελίες μνημών DDR3 θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας αγοράς DRAM το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Επιπλέον, σύμφωνα με το DRAMeXchange, οι πλατφόρμες βασισμένες σε DDR3 θα αντιστοιχούν στο 90% των νέων συστημάτων μέχρι το τέλος του 2010, με ηγετική θέση στην τεχνολογία μνήμης των PC. Για νέους χρήστες PC αυτό σημαίνει πιο γρήγορες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.»

SuperSpeed USB 3.0 – «Η τεχνολογία USB 3.0 ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο περιμένουμε να δούμε κινήσεις προώθησης από τους κατασκευαστές των μητρικών καρτών συμβατών με την τεχνολογία USB 3.0. Βάσει προδιαγραφών η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα κυμαίνεται έως τα 4,8 GB/sec, δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερη από μία θύρα USB 2.0. Συνεπώς, θα αλλάξουν τα δεδομένα στον τομέα των USB και θα αυξηθεί η ζήτηση για USB μεγάλης χωρητικότητας, καθώς ο χρόνος μεταφοράς δεδομένων μειώνεται. Οι πρώτες μητρικές κάρτες που υποστηρίζουν τις θύρες USB 3.0 έχουν ήδη αρχίζει να διατίθενται στην αγορά, με τα πρώτα USB drives να αναμένονται το 2010. Το πόσο γρήγορα θα διεισδύσει στην αγορά η νέα αυτή τεχνολογία ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Το USB 2.0 θα παραμείνει το βασικό πρότυπο σε όλο το 2010, με τη χρήση του USB 3.0 να αυξάνεται το 2011.»

USB,SSD,CLOUD COMPUTING,KINGSTON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home