Ερχεται το Firefox OS για smartphones

(ελάτε να γίνουμε πολλοί)

Deasy @ 04.07.2012
Ερχεται το Firefox OS για smartphones

Μέτρησε μην χαθούμε: Εχουμε το iOS των συσκευών της Apple, το Android της Google, τα Windows Phone της Microsoft και κάπως έτσι έχουμε καλύψει σχεδόν όλη την γκάμα των "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων από πλευράς λειτουργικών συστημάτων. Χωράει τέταρτος σε αυτή την παρέα;

Καταφατικά απαντάει ο οργανισμός Mozilla που προωθεί το Firefox OS, ένα λειτουργικό σύστημα για smartphones που θα φέρει το όνομα του δημοφιλούς  web browser.

Mέχρι τώρα είχαμε απλώς σχέδια επί σχεδίων, αλλά η προσπάθεια έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μετά από τη συμφωνία του οργανισμού με δύο κατασκευαστές συσκευών.

Πρόκειται για τη γνωστή μας ZTE  και την ίσως λιγότερο γνωστή μας TCL που έχει αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος "Alcatel One Touch" για τις συσκευές της.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο οργανισμός Mozilla έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη μεγάλων τηλεπικοιωνιακών παρόχων όπως η Deutsche Telekom και η Telefonica.

Σε τι θα διαφέρουν όμως τα smartphones με Firefox OS; Το κυριότερο είναι πως οι εφαρμογές θα αναπτύσσονται με βάση τη γλώσσα HTML5, ενώ οι σχεδιαστές θα μπορούν να τροποποιούν ακόμα και μέρος του "πυρήνα" του λειτουργικού συστήματος το οποίο βασίζεται στο γνωστό μας Linux. 

Μην τρέξεις στα καταστήματα, τα πρώτα τηλέφωνα με το νέο Firefox OS αναμένονται για το 2013.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home