H Ελλάδα της -και τεχνολογικής- κρίσης

H Ελλάδα της -και τεχνολογικής- κρίσης

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρει κανείς ότι για την Ελλάδα το 2011 ήταν μία ακόμη χρονιά οικονομικής ύφεσης. Όπως και ότι αυτή η κρίση επηρέασε σημαντικά τις αγορές τεχνολογικών προϊόντων από τους Έλληνες καταναλωτές. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για το έτος που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς ότι είχαμε τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας. Υπό την έννοια ότι αρχίσαμε να βλέπουμε να χρησιμοποιεί συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets ένα πιο διευρυμένο κοινό. Πλέον δεν προκαλεί εντύπωση να βλέπει κάποιος το προφίλ του στο Facebook από το smartphone του. Το 2010 μάλλον συνέβαινε το αντίθετο.

Σε επίπεδο ειδήσεων, η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η δημοσιοποίηση των συζητήσεων μεταξύ Vodafone και Wind για να συγχωνευθούν. Κίνηση που αποτελεί ξεκάθαρη απόρροια της κρίσης. Γενικότερα, στην κινητή τηλεφωνία, η πτώση είναι τέτοια που ακόμη και η επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης των εσόδων χαρακτηρίζεται πλέον ως θετική ένδειξη.

Στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, πέραν της ...σταθερής κόντρας του ΟΤΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, η πιο ενδιαφέρουσα είδηση ήταν αυτή της έλευσης του VDSL, του διαδόχου του ADSL που προσφέρει ταχύτητες έως και 50 Mbps. το προσφέρει η Cyta -έστω και με περιορισμούς- οι υπόλοιποι αναμένονται εντός του 2012.

Τέλος, να επισημάνουμε και το ότι η ελληνική κυβέρνηση απέκτησε υφυπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο οποίος, αυτή τη φορά, είναι πολύ καλός γνώστης τεχνολογίας. Ο Παντελής Τζωρτζάκης άφησε οριστικά το μετερίζι της Forthnet και ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες υφυπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Έργα σχετικά με το αντικείμενο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί, αλλά τα αποτελέσματα τους θα καθυστερήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,VODAFONE,OTE,WIND,CYTA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home