Google Zeitgeist 2011

Οι κορυφαίες αναζητήσεις τη φετινή χρονιά

Deasy @ 15.12.2011
Google Zeitgeist 2011

Ο κατάλογος με τις κορυφαίες αναζητήσεις που έγιναν μέσα στο 2011, το Google Zeitgeist 2011, είναι πλέον online παρέχοντας μας με την απαραίτητη πληροφόρηση για ποια αποτέλεσαν τα πλέον δημοφιλή θέματα-αντικείμενα αναζήτησης για τη χρονιά που τελειώνει.

Το Google Zeitgeist 2011 είναι δομημένο με λίστες στις οποίες εμφανίζονται εκείνα τα θέματα που εμφάνισαν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης (αντίστοιχα και το μεγαλύτερο ρυθμό πτώσης) ενδιαφέροντος, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και ανά χώρα, τουλάχιστον για τα σημαντικότερα  κράτη, σύμφωνα με τη Google (όχι, σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα).

Σε παγκόσμια κλίμακα λοιπόν η Rebecca Black, το νέο (πολύ νέο μάλιστα, αφού είναι μόλις 14 χρονών) της pop κατέκτησε την πρώτη θέση, η οποία οφείλεται στο πρώτο της single “Friday”. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Google+, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του Jackass, Ryan Dunn, που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα τον προηγούμενο Ιούνιο. Στον αντίποδα, τις τρεις υψηλότερες θέσεις στη λίστα εκείνων που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη πτώση βρίσκεται το MySpace, το Hi5 και το Mebo αντίστοιχα.

 Τη Rebecca Black τη συναντάμε στην κορυφή (όσον αφορά την ανάπτυξη) σε δύο επιμέρους λίστες, αυτή της «Ψυχαγωγίας»  αλλά και των «Προσώπων». Στις υπόλοιπες λίστες η πρώτη θέση είχε ως εξής: στα «Σπορ» ο πυγμαχικός αγώνας των Μayweather και Οrtiz, στα «Καταναλωτικά Ηλεκτρονικά» το Amazon Kindle Fire, στη «Διατροφή» τα Wendys και στην κατηγορία “Google News” η Φουκουσίμα και το ατύχημα στο πυρηνικό εργαστάσιό της.

 

Τοp 10 - Αντικείμενα/Θέματα αναζήτησης με τη μεγαλύτερη αύξηση στο 2011

1.  Rebecca Black

2.  Google Plus

3.  Ryan Dunn

4.  Casey Anthony

5.  Battlefield 3

6.  iPhone 5

7.  Adele

8.  Tokyo Electric Power

9.  Steve Jobs

10. iPad


Τοp 10 - Αντικείμενα/Θέματα αναζήτησης με τη μεγαλύτερη μείωση στο 2011

1.  MySpace

2.  Hi5

3.  Mebo

4.  Masza Klasa

5.  Netlog

6.  Baidu

7.  Wer Kennt Wen

8.  Meinvz

9.  Hotmail Correo

10. Delta Airlines

Το σύνολο των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home