H Lenovo λανσάρει την οικογένεια των Tablets

Deasy @ 06.09.2011

Η Lenovo ανακοίνωσε 2 νέες συσκευές οι οποίες έρχονται να ενταχθούν στην οικογένεια των tablet. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε το λεπτό και κομψό IdeaPad Tablet K1 που απευθύνεται στους καταναλωτές, καθώς και το ανθεκτικό ThinkPad Tablet για επιχειρηματικούς πελάτες. Τόσο το νέο Lenovo IdeaPad Tablet K1 όσο και το ThinkPad Tablet είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που έρχονται με λειτουργικό σύστημα Android 3.1. Έτσι, μαζί με τα Lenovo tablets διατίθενται περισσότερες από 250,000 εφαρμογές στο Android Market, ενώ, παράλληλα, δοκιμάζονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα εφαρμογές στο Lenovo App Shop.

IdeaPad K1 Tablet: Ανοίξτε το κουτί και παίξτε!

Το IdeaPad Tablet K1, ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό, ενώ την παράσταση κλέβει η υψηλής ανάλυσης οθόνη, η διπλή κάμερα, το ολοκληρωμένο Bluetooth και η 802.11 wi-fi σύνδεση. Παράλληλα, το IdeaPad K1 βοηθά τους χρήστες να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες, όπως για παράδειγμα στο e-mail τους και σε μουσική. Πιο συνοπτικά, το Lenovo IdeaPad Tablet K1, διευκολύνει τους χρήστες διότι πλέον έχουν:

Περισσότερα από όσα περίμεναν: To Lenovo IdeaPad Tablet K1, που έρχεται με λειτουργικό σύστημα Android, έχει ήδη προ εγκατεστημένες εφαρμογές όπως Adobe, Electronic Arts, Rovio, Zinio, Dataviz, Angry Birds, Kindle E-book Reader, etc.

Περισσότερη διασκέδαση: Οι χρήστες μπορούν να σερφάρουν σε όλες τις ιστοσελίδες και να δουν videos, χάρη στην υποστήριξη Flash, ενώ το DRM (Digital Rights Management) τους επιτρέπει το νόμιμο “download” και την αποθήκευση ταινιών  στο IdeaPad Tablet K1, σε όλες τις διαθέσιμες μορφοποιήσεις αρχείων, έτσι ώστε να τις απολαύσουν αργότερα.   

Περισσότερη κοινωνική δικτύωση: Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, χάρη στην εφαρμογή της Lenovo, SocialTouch. Επί της ουσίας, συγκεντρώνει όλα τα δίκτυα σε μία τοποθεσία. Επιπροσθέτως, το Lenovo IdeaPad tablet K1 έρχεται με 2 megapixel εσωτερική webcam και με 5 megapixel εξωτερική.

Εντυπωσιακά Υψηλή Ανάλυση: Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ταινίες και videos, πλέον, με ανάλυση 1280 x 800. Η σύνδεση HDMI επιτρέπει ολοκληρωμένη 1080 HD όταν κανείς είναι συνδεδεμένος σε HDTV, προσφέροντας μοναδική οπτική εμπειρία.

Περισσότερη χωρητικότητα: Οι χρήστες μπορούν να συγχρονίσουν, αποθηκεύσουν και να μοιραστούν φακέλους, μουσική και φωτογραφίες σε συγκεκριμένο ελεύθερο cloud χώρο αποθήκευσης.

Περισσότερες εφαρμογές: Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε χιλιάδες εφαρμογές στο Android Market και σε άλλες οι οποίες δοκιμάζονται αποκλειστικά στο IdeaPad Tablet K1 στο Lenovo App Shop.    

Το ThinkPad Tablet φέρνει το Android κοντά στις Επιχειρήσεις

Το ThinkPad Tablet συνδυάζει τόσο τα υπέροχα μέσα και τη μοναδική εμπειρία χρήσης εφαρμογών ψυχαγωγίας του IdeaPad Tablet K1, όσο και την ασφάλεια, αξιοπιστία και τη διαχείριση των κλασικών εφαρμογών των ThinkPad. Σχεδιασμένο για επαγγελματίες που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, το ThinkPad Tablet προσφέρει, παράλληλα, digitizer pen, κανονικό μέγεθος θύρας USB και SD κάρτας και mini-HDMI, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με οθόνες ή projectors.

Τα αποθηκευμένα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στο ThinkPad Tablet χάρη στο layered data security. Επιπρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας, περιλαμβάνουν υποστήριξη εικονικής εφαρμογής με Citrix, εύκολη παράταξη με μηδενικό άγγιγμα χάρη στο LanDesk, και ασφαλή υποστήριξη e-mail διαθέσιμη από τη Good Technology.

Με οθόνη 10.1’’ WXGA (1280x800), το ThinkPad Tablet, ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό. Παράλληλα, έρχεται με IPS τεχνολογία που εξασφαλίζει 178 μοίρες γωνία θέσης ενώ, συγχρόνως, διαθέτει Corning Gorilla Glass, για αποφυγή γρατζουνιών. Αυτή η «business-class» συσκευή βοηθά τους επαγγελματίες να παραμείνουν συνδεδεμένοι, παραγωγικοί και να ψυχαγωγούνται όσο βρίσκονται μακριά από το γραφείο τους και το σπίτι.

Το Lenovo ThinkPad Tablet συμβάλλει στη διευκόλυνση των επαγγελματιών:

Κάντε περισσότερα ενώ είστε εν κινήσει: Tο ThinkPad Tablet επιτρέπει στους χρήστες να διαχειριστούν αρχεία Microsoft Office, χάρη στην προ εγκατεστημένη εφαρμογή Go, της DataViz. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν σημειώσεις που αυτομάτως μετατρέπονται σε κείμενο γραφής, προσφέροντας την επιλογή χρήσης του digitizer Pen. Όταν, ωστόσο, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν το Keyboard Folio για πιο γρήγορη, ακριβή και άνετη δακτυλογράφηση.

Δυνατότητα καλύτερης συνδεσιμότητας: Η WiFi σύνδεση, τα 2GB δωρεάν cloud αποθηκευτικού χώρου και το κανονικό μέγεθος θύρας USB και SD Card Reader, διευκολύνουν τους χρήστες να μοιραστούν με τους συνεργάτες τους ηλεκτρονικά αρχεία και φακέλους. Η μορφή των παρουσιάσεων, παράλληλα, γίνεται ιδανική όταν συνδέεται η ενσωματωμένη θύρα mini-HDMI, του ThinkPad Tablet, με ένα εξωτερικό μόνιτορ. Οι χρήστες, παράλληλα, μπορούν εύκολα να συγχρονίσουν  φακέλους και αρχεία, κάθε φορά που συνδέουν το tablet τους σε οποιοδήποτε Windows 7 PC.

Όταν συνδυάζεται με εφαρμογές όπως το ooVoo, οι διπλές HD κάμερες επιτρέπουν ξεκάθαρη εικόνα κατά τη διάρκεια των video conferencing. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν σε επαφή με φίλους και συνεργάτες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Lenovo, SocialTouch, η οποία ρυθμίζει τα Κοινωνικά Δίκτυα, e-mail και τις ειδοποιήσεις του ημερολογίου μέσω ενός μόνο κυκλώματος.

Επιστροφή στη δουλειά: To ThinkPad Tablet μπορεί να συνδεθεί σε πολλές διαφορετικές συσκευές και δίκτυα χωρίς τη βοήθεια των IT managers. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του εταιρικού δικτύου προκειμένου να συνδέσουν τη συσκευή με το e-mail της εργασίας τους. Επίσης, οι IT Managers μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στις προ εγκατεστημένες εφαρμογές τις Lenovo, Ιmage Technology Center, καθώς και να τις μοιραστούν με όλη την εταιρεία.

«Δυνατή» προστασία: Οι πελάτες του ThinkPad Tablet έχουν πρόσβαση στο portfolio της Lenovo, για υπηρεσίες που προσφέρονται στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα το ThinkPlus Support, που προσφέρει δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικευμένους τεχνικούς με εμπειρία στα tablets, στο λειτουργικό Android καθώς και στο Tablet Protection, το οποίο προσφέρει στους επιχειρηματικούς πελάτες κάλυψη ακόμα και για ζημιά, εκτός χρόνου εγγυήσεως. Επιπλέον, οι Imaging Services της Lenovo συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρόνου των IT τμημάτων, αφού δεν χρειάζεται να προσαρμόσουν εικόνες για το κάθε μηχάνημα, και επιβεβαιώνουν πως ακόμα και οι flash εικόνες είναι προστατευμένες.         

Lenovo App Shop – Το Οικοσύστημα των Εφαρμογών και οι Υπηρεσίες Περιεχομένου

Παράλληλα με τις χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές στο Android Market, οι χρήστες των Lenovo Tablet έχουν πρόσβαση στο Lenovo App Shop – ένα μοναδικό σημείο αγορών γνωστών εφαρμογών που έχουν δοκιμασθεί αποκλειστικά για τα Lenovo IdeaPad και ThinkPad Tablets. To Lenovo App Shop προσφέρει εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως για παράδειγμα μουσική, ταινίες, βιβλία, παραγωγικότητα, κοινωνική δικτύωση, καιρό, εκτυπώσεις, κ.α.

Παράλληλα, το Lenovo App Shop υποστηρίζει εφαρμογές για επιχειρήσεις και μία κατηγορία προσωπικών επαγγελματικών εφαρμογών που διευκολύνουν τις εταιρείες στη χρήση των tablets στην καθημερινότητα τους.  

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Στην Ελλάδα, για την ώρα, διατίθεται το IdeaPad Tablet K1 με 32GB. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής ανέρχεται στα 489€.

Το 16GB ThinkPad Tablet  θα ανέρχεται στα 499€  χωρίς το digitizer pen, και €519 με το digitizer pen.

Όλα τα tablets της Lenovo έρχονται με 1 χρόνο εγγύηση. H Lenovo, ωστόσο, προσφέρει δυνατότητα ανανέωσης της εγγύησης για 1 επιπλέον έτος στο IdeaPad tablet K1, και 2 αντίστοιχα στο ThinkPad Tablet.

TABLETS,ANDROID,ADOBE FLASH,ADOBE,ROVIO MOBILE,LENOVO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home