Οι "επαναστάτες" της OpenAI φτιάχνουν νέα εταιρεία

Deasy @ 20.06.2024
Οι 'επαναστάτες' της OpenAI φτιάχνουν νέα εταιρεία

Ο συνιδρυτής της OpenAI και επικεφαλής της επιστημονικής της ομάδας υπέβαλε την παραίτησή του και ετοιμάζει ένα νέο εγχείρημα το οποίο θα είναι (τι άλλο;) μια εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η αποχώρηση του Ilya Sutskever από την OpenAI ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη, καθώς είχε συμμετάσχει στην αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου Sam Altman το 2023.

Στον δρόμο της εξόδου συναντήθηκε με ένα ακόμα πρώην στέλεχος της OpenAI, τον Daniel Levy και μαζί του δημιούργησε την Safe Superintelligence ("Ασφαλής Υπερευφυία" και ναι αυτό το όνομα δεν έχει ιδιαίτερη φαντασία) με γραφεία στην Καλιφόρνια και το Ισραήλ.

Οι δύο τους λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να έχουν τον βραχνά της παραγωγής εσόδων, γεγονός που προκαλεί αρκετές απορίες σχετικά με το πώς θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του εγχειρήματός τους.

Για την OpenAI η υπόθεση έχει τα στοιχεία ενός deja vu, καθώς πρώην στελέχη της είχαν δημιουργήσει και την Anthropic, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το chatbot Claude και η οποία έχει την οικονομική στήριξη της Amazon.

OPENAI,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home