Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της συνδρομητικής πειρατείας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.

Deasy @ 22.05.2024
Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της συνδρομητικής πειρατείας

Το μεγαλύτερο χτύπημα για το 2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη κατά της συνδρομητικής πειρατείας πέτυχε σύμφωνα με πληροφορίες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι περιοχές που επηρεάστηκαν από την επιχείρηση ήταν η Αθήνα, η Βοιωτία, η Σαλαμίνα και η Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφαλείας της Πάτρας και έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα, ενώ έχουν κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά πόσα, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000 ευρώ και στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα οι οικονομικές  συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και η ανάλυση των χιλιάδων επικοινωνιών που είναι στα χέρια των αρχών. Παράλληλα, σημαντικά είναι και τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι με γνώση της υπόθεσης, η ανακάλυψη της συγκεκριμένης οργάνωσης, προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνες και συλλήψεις σε Ελλάδα και  το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών μοιάζει να έχει αναπτύξει μια ισχυρή εξειδίκευση σε τέτοιου είδους έρευνες, καθώς αρκετά από τα χτυπήματα των τελευταίων μηνών είναι αποτέλεσμα της δράσης της και μάλιστα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τέλος και με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος περισσότεροι από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ,ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home