Οι Έλληνες, το ΑΙ και το Chat GPT

Οι Έλληνες, το ΑΙ και το Chat GPT

Επιφυλακτική κρίνεται η στάση μας απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη και στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στη ζωή μας, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 2 στους 3 Έλληνες εκφράζουν επιφυλάξεις, με τους άνδρες να έχουν μια πιο θετική στάση σε σχέση με τις γυναίκες. Μάλιστα, οι παραπάνω απόψεις εμφανίζονται σε όλα τα ηλικιακά στρώματα (με οριακές διαφορές) με εκείνους που εμφανίζονται να έχουν καλύτερη γνώση της τεχνητής νοημοσύνης να διατηρούν και την πιο θετική στάση.

Την ίδια στιγμή το ChatGPT έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων (30%) να εμφανίζεται ότι το χρησιμοποιεί. Συγκριτικά, τον Ιούλιο του 2023 το ποσοστό χρήσης ήταν 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο. Το ανδρικό κοινό μοιάζει να έχει μεγαλύτερη εξοικείωση με το ChatGPT (36%), ενώ όπως μάλλον ήταν αναμενόμενο στις ηλικιακά γκρουπ 18-24 και 25-34 η χρήση του ChatGPT είναι πιο διαδεδομένη. Ειδικότερα, οι πρώτοι το χρησιμοποιούν σε ποσοστό 62%, ενώ οι δεύτεροι σε ποσοστό 42%.

Πάντως, παρά τα αυξημένα ποσοστά χρήσης, την ευκολία χρήσης, που γλυτώνει χρόνο και κόπο, οι χρήστες ChatGPT θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης, καθώς οι απαντήσεις του συχνά είναι απλοϊκές και χρειάζονται επαλήθευση.

Επιπλέον, σημαντική αναλογία χρηστών φοβάται πως το Chat GPT είναι επικίνδυνο γιατί εμποδίζει την μελέτη, την σκέψη, την ανάπτυξη κρίσης και την εξέλιξη.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,CHATGPT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home