Word of Samung: η τεχνητή νοημοσύνη έφθασε από το smartphone σε όλο το σπίτι

Word of Samung: η τεχνητή νοημοσύνη έφθασε από το smartphone σε όλο το σπίτι

Βελτιώσεις που έχουν πραγματικό νόημα. Με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή. Αυτό υποσχέθηκε η Samsung, στη διάρκεια του event World of Samsung, που όπως κάθε χρονιά δίνει τον τόνο για τη στρατηγική της εταιρείας και το όραμά της για το πως η τεχνολογία θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των χρηστών. Κεντρικός πυρήνας του φετινού οράματος είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Σε μια εποχή που το hype του ΑΙ κυριαρχεί, η Samsung αναπτύσσει τις δικές της ΑΙ εφαρμογές για να προσφέρει πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή των χρηστών. Εύκολα και απλά, τώρα, αλλά και στο μέλλον.

O Benjamin Braun, Chief Marketing Officer της Samsung Europe, κατά τη διάρκεια της keynote ομιλίας του. 

Η αρχή φέτος έγινε με τη σειρά Samsung Galaxy S24, που δίνουν στο χρήστη πλήθος νέων εμπειριών στην καθημερινή τους επαφή με τη συσκευή. Υπάρχει όμως και συνέχεια, με την τεχνητή νοημοσύνη να εφαρμόζεται στο σύνολο των προϊόντων της εταιρείας. Στις τηλεοράσεις, αλλά και στις οικιακές συσκευές, κάτω από την ομπρέλα του οικοσυστήματος SmartThings. Ψυγεία που ελέγχουν την ποσότητα των τροφίμων και «βοηθούν» τους χρήστες στη λίστα αγορών τους. Πλυντήρια που αναγνωρίζουν πόση ποσότητα απορρυπαντικού χρειάζεται για μία πλύση και αναλόγως την προσαρμόζουν. Ηλεκτρικές σκούπες που αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές επιφάνειες και προσαρμόζουν την ισχύ καθαρισμού.

 

Τρεις πυλώνες εφαρμογής ΑΙ

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της Samsung συμβαίνει παράλληλα σε τρεις πυλώνες:

-        Στον πυρήνα της λειτουργίας των συσκευών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το upscaling περιεχομένου σε 8Κ ανάλυση που προσφέρουν οι νέες τηλεοράσεις με τον πιο καινοτόμο επεξεργαστή της Samsung μέχρι σήμερα, τον NQ8 AI Gen 3. Ελλείψει πραγματικού περιεχομένου σε αυτήν την ανάλυση οι νέες τηλεοράσεις της κορεατικής εταιρείας μπορούν να αναβαθμίσουν το περιεχόμενο των broadcasters ή των streaming υπηρεσιών, προσφέροντας απολαυστική εικόνα και εν τέλει εμπειρία στο θεατή.

-        Στην καθημερινότητα των χρηστών. Χαρακτηριστικές είναι οι επιλογές που προσφέρει η πλατφόρμα SmartThings στον τομέα της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομήσουν και κόστη, αλλά και σπατάλη ενέργειας.

-        Στην προσβασιμότητα. Η δυνατότητα μετάφρασης σε ζωντανό χρόνο μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ή οι υπότιτλοι (επίσης σε ζωντανό χρόνο) για περιεχόμενο που προβάλλεται στις τηλεοράσεις είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πόσο μάλλον το Relumino Mode των τηλεοράσεων που βελτιώνει την εμπειρία προβολής για άτομα με χαμηλή όραση.

 

Είναι ο καταναλωτής έτοιμος για περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη;

Πώς όμως θα ανταποκριθεί ο καταναλωτής σε αυτές τις καινοτομίες που φέρνει η Samsung στη γκάμα των προϊόντων της; Σίγουρα δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά η μέχρι τώρα εμπορική επιτυχία της σειράς Samsung Galaxy S24 μας δίνει ένα στίγμα ότι ο καταναλωτής αντιδρά θετικά όταν αντιλαμβάνεται ότι η τεχνολογία (στη συγκεκριμένη περίπτωση η τεχνητή νοημοσύνη) θα του βελτιώσει την καθημερινότητα. Ενδεικτικά, η σειρά Galaxy S24 σε μόλις μία εβδομάδα προπαραγγελιών σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε το σύνολο των προπαραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν στο περυσινό λανσάρισμα της σειράς Galaxy S23.

 

Ωστόσο, για την περαιτέρω βελτίωση των ωφελειών που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας θα χρειαστεί και η περαιτέρω ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικοσυστήματος. Μπορεί για παράδειγμα κάποιο ψυγείο ή ένα πλυντήριο της Samsung να προσφέρει τη δυνατότητα παραγγελίας τροφίμων ή απορρυπαντικών, αντίστοιχα, όμως για να επιτευχθεί αυτή η επιλογή θα πρέπει μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ να ασπαστεί το ίδιο όραμα και να φέρει αυτήν την επιλογή στον καταναλωτή.

 

Η οικιακή ψυχαγωγία ανεβαίνει επίπεδο

Στο World of Samsung τα προϊόντα εικόνας και ήχου για το 2024 είχαν περίοπτη θέση. Οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED 8K 2024 και Micro LED, προσφέρουν επιλογές για όλους. Όπως μας ανέφεραν στελέχη της εταιρείας το φετινό line up περιλαμβάνει 77 κωδικούς, ενώ η τάση για όλο και μεγαλύτερες ίντσες παραμένει. Πέρυσι, στο line up της Samsung είχαμε μόλις μία τηλεόραση στις 98 ίντσες, φέτος τέσσερις.

Ανάμεσα στις λειτουργίες που υπόσχονται εξαιρετική ποιότητα εικόνας είναι το AI Motion Enhancer Pro που απευθύνεται στους λάτρεις των σπορ, λύνοντας προβλήματα που προκύπτουν κατά το streaming αγώνων υψηλής ανάλυσης, μειώνοντας την παραμόρφωση της μπάλας. Ανιχνεύει αυτόματα τον τύπο του αθλήματος και εφαρμόζει το κατάλληλο μοντέλο ανίχνευσης μπάλας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI βαθιάς εκμάθησης.

Μια μεγάλη καινοτομία, αλλά περισσότερο για το μέλλον και λιγότερο για το τώρα είναι το Transparent MICRO LED, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε διάφανες οθόνες.

Στο World of Samsung παρουσιάστηκαν επίσης, τα νέα lifestyle προϊόντα τηλεοράσεων της Samsung και οι νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εξατομικευμένη εμπειρία του χρήστη. Συγκεκριμένα, το Music Frame αποτελεί ένα προσαρμόσιμο και ευέλικτο ηχείο, που λειτουργεί απρόσκοπτα με το SmartThings. Λειτουργεί ως ανεξάρτητο ασύρματο ηχείο ενώ, μπορεί να συνδυαστεί με τηλεόραση Samsung και soundbar μέσω της λειτουργίας Q-Symphony, εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες του περιμετρικού ήχου και των μπάσων. Το Music Frame προσαρμόζεται σε κάθε χώρο, αφού μοιάζει με κορνίζα, για να συμπληρώσει τη διακόσμηση του χώρου και να προσφέρει πλούσιο ήχο surround.

 

Οικιακές συσκευές με ενισχυμένη λειτουργικότητα σε κάθε σύγχρονο σπίτι

Η ανάπτυξη του τομέα των οικιακών συσκευών της Samsung είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο World of Samsung, στο οποίο η εταιρεία παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα συσκευών BESPOKE, με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ΑΙ σε οικιακές συσκευές.

Ενδεικτικά, το νέο Family Hub Refrigerator διαθέτει νέες δυνατότητες, όπως το AI Vision στο εσωτερικό του. Το AI Vision χρησιμοποιεί εσωτερική κάμερα και τεχνολογία Vision AI για αυτόματη δημιουργία και ενημέρωση μιας λίστας τροφίμων στο ψυγείο, καταγράφοντας τα τρόφιμα όταν μπαίνουν και βγαίνουν από αυτό. Το AI Vision Inside προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα εύκολης διαχείρισης και παρακολούθησης των τροφίμων εντός του ψυγείου.

Άλλες συσκευές της σειράς BESPOKE αξιοποιούν, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Χάρη σε μια νέα αντλία κυκλοφορίας και τις βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης στους αλγόριθμους λογισμικού, το νέο πλυντήριο ρούχων Bespoke AI, υπερβαίνει πλέον τις ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης Βαθμού Α έως και κατά 40%. Επιπλέον, η λειτουργία AI Wash χρησιμοποιεί 5 διαφορετικούς αισθητήρες για να προσαρμόζει έξυπνα την απόδοση πλύσης για κάθε φορτίο. Επίσης, οι σκούπες Bespoke Jet Bot Combo ενσωματώνουν την αναβαθμισμένη λειτουργία AI Object Recognition, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να κινείται με πιο μεγάλη ακρίβεια από ποτέ, επεκτείνοντας τον αριθμό των αντικειμένων που μπορεί να διακρίνει.

WORLD OF SAMSUNG,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home