Αποκαλυπτήρια για το Gemini, του μεγαλύτερου γλωσσικού ΑΙ μοντέλου της Google

Αποκαλυπτήρια για το Gemini, του μεγαλύτερου γλωσσικού ΑΙ μοντέλου της Google

Στα αποκαλυπτήρια του Gemini, του μεγαλύτερου, όπως χαρακτηρίζεται, project επιστήμης και μηχανικής, προχώρησε η Google.  Το Gemini είναι για τη Google το πιο ικανό γλωσσικό ΑΙ μοντέλο που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα και αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας  διαφορετικών ομάδων εντός της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Google DeepMind και Google Research.

Όπως σημειώνει η Google, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γλωσσικά μοντέλα που επικεντρώνονται στο κείμενο, το Gemini έχει εκπαιδευτεί σε πολλαπλά formats δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ήχου, εικόνων, video, αλλά και κώδικα. Κατά συνέπεια το Gemini διαθέτει προηγμένες δυνατότητες κατανόησης και παραγωγής περιεχομένου. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, το Gemini πετυχαίνει κορυφαία αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος δοκιμών, υπερτερώντας και του GPT-4, σύμφωνα με τους πίνακες που έχει αναρτήσει η εταιρεία.

 

Στο λανσάρισμα συναντάμε τρία μοντέλα Gemini για διαφορετικά σενάρια χρήσης:

Gemini Ultra: η πιο μεγάλη και η πιο αποτελεσματική έκδοση, που μπορεί να ανταποκριθεί σε πολυσύνθετες εργασίες

Gemini Pro: η καλύτερη επιλογή scaling για ένα μεγάλο εύρος εργασιών

Gemini Nano: το πιο επαρκές μοντέλο για εκτέλεση εργασιών σε συσκευές

Οι απλοί χρήστες σε περισσότερες από 170 χώρες έχουν ήδη τη δυνατότητα μέσω του Bard να επεξεργαστούν τις δυνατότητες που προσφέρει το Gemini Pro, με τη Google να χαρακτηρίζει τις νέες δυνατότητες ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του Bard μέχρι σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Gemini Pro μέσω του Gemini API στο Google AI Studio και στο Vertex AI, από τις 13 Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, οι developers εφαρμογών στο Android περιβάλλον, θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το Gemini Nano, μέσω του AICore, που είναι διαθέσιμο στην έκδοση Android 14.

GEMINI,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home