Αποστολή στην Κίνα: το data center της Oppo εξασφαλίζει έως και 45% καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Αποστολή στην Κίνα: το data center της Oppo εξασφαλίζει έως και 45% καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων, για τεχνητή νοημοσύνη και για υπολογιστές υψηλής απόδοσης, η OPPO άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο της κέντρο δεδομένων μεγάλης κλίμακας, το OPPO AndesBrain (Binhaiwan Bay) IDC, τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για το data center στο οποίο αποθηκεύεται και επεξεργάζεται το σύνολο των δεδομένων που παράγονται στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Oppo AndesBrain IDC είναι ένα state of the art κέντρο δεδομένων, που διαθέτει την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ για την επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον, με την αυξανόμενη επένδυση της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη, το κέντρο δεδομένων παρέχει επίσης ισχυρή υπολογιστική ισχύ για την εκτέλεση εργασιών τεχνητής νοημοσύνης και την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, αποτελεί υπόδειγμα τέτοιου είδους υποδομών ως προς τους δείκτες βιωσιμότητας και μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Ενδεικτικά, για τις ανάγκες ψύξης το data center χρησιμοποιεί ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, μειώνοντας δραματικά τις ανάγκες σε υδάτινους πόρους. Επιπρόσθετα, το κέντρο έχει υιοθετήσει την ψύξη εμβάπτισης αντί της ψύξης αέρα για συμπλέγματα διακομιστών GPU υψηλής απόδοσης, γεγονός που οδήγησε σε εντυπωσιακή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η υιοθέτηση αυτής της λύσης προσφέρει 45% καλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με το συμβατικό τρόπο ψύξης του αέρα.

DATA CENTER,OPPO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home