Βαριά καταδίκη του Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση της FTX

Βαριά καταδίκη του Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση της FTX

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 110 ετών βρίσκεται ο Sam Bankman-Fried, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε σχετικά με την ηχηρή κατάρρευση της FTX το φθινόπωρο του 2022.

Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 31χρονο πρώην επικεφαλής της FTX για τις πράξεις του, οι οποίες προκάλεσαν απώλειες δισεκατομμυρίων, καθώς και ισχυρές αναταράξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Οι ελπίδες που είχε ο Sam Bankman-Fried για να πέσει στα μαλακά ήταν περιορισμένες. Καταπέλτης ήταν ο εκκαθαριστής της χρεωκοπημένης πια FTX ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο ανέφερε ότι δεν βρήκε καμία αξιόπιστη οικονομική πληροφορία στην εταιρεία. Παρομοίασε, μάλιστα, την κατάσταση που επικρατούσε στην FTX χειρότερη από την εταιρεία ενέργειας Enron, η θεαματική κατάρρευση της οποίας στις αρχές του αιώνα έχει μείνει στην Ιστορία.

Ο Sam Bankman-Fried δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, ελπίζοντας σε μια καλύτερη για τον ίδιο εξέλιξη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Μάλλον δεν έχει και πολλές ελπίδες.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home