Εντείνεται το κυνήγι της πειρατικής τηλεόρασης

Εντείνεται το κυνήγι της πειρατικής τηλεόρασης

Εντονότερο και πιο συντονισμένο αναμένεται να είναι το κυνήγι της πειρατικής τηλεόρασης τους επόμενους μήνες, καθώς η πειρατεία έχει εξελιχθεί σε πληγή για τους παρόχους των συνδρομητικών πακέτων στην ελληνική αγορά.

Οι πληροφορίες θέλουν τις Cosmote TV και Nova να συνεργάζονται ακόμα πιο στενά και να εντατικοποιούν τις ενέργειες καταπολέμησης της πειρατείας μέσα στο επόμενο διάστημα, σφίγγοντας τον κλοιό τόσο για τα κυκλώματα όσο και για τους χρήστες.

Η πειρατεία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, έχει εξελιχθεί στο νούμερο 1 πάροχο της ελληνικής αγοράς, αποτελώντας μια μεγάλη πληγή για τα έσοδα τόσο των εγχώριων παρόχων περιεχομένου όσο και του Δημοσίου, που μετρά απώλειες εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των παράνομων χρηστών συνδρομητικής τηλεόρασης ανέρχεται κοντά στις 900.000. Εξίσου χαμένοι από την πειρατική τηλεόραση είναι οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί, αλλά και οι νόμιμοι χρήστες, αφού είναι τέτοια η διαρροή εσόδων που δεν επιτρέπει στους παρόχους να πραγματοποιήσουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις στην παραγωγή περιεχομένου.

Μια πρόγευση των πιο συντονισμένων ενεργειών καταπολέμησης της πειρατείας είναι η χθεσινή επιχείρηση φραγής πειρατικών IP, που εκτιμάται ότι επηρέασε χιλιάδες χρήστες παράνομων συνδρομητικών πακέτων. Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι πληροφορίες μας για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το λεγόμενο «dynamic blocking», το οποίο κόβει, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, την πρόσβαση σε site και υπηρεσίες που προβάλλουν παράνομα συνδρομητικό περιεχόμενο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της μετάδοσης αθλητικών γεγονότων, όπως για παράδειγμα χθες Κυριακή, το dynamic blocking θεωρείται ως ένα βασικό μέσο καταπολέμησης της πειρατείας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home