Προσοχή! Πλαστές σελίδες "μοιράζουν" δώρα μαζεύουν likes

Deasy @ 29.05.2023
Προσοχή! Πλαστές σελίδες 'μοιράζουν' δώρα μαζεύουν likes

Με δόλωμα τηλέφωνα, ψυγεία και αυτοκίνητα, τουλάχιστον τρεις πλαστές σελίδες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα στο Facebook μαζεύουν εκατοντάδες likes από απρόσεχτους ή... αθεράπευτα ρομαντικούς χρήστες.

Toyota fans fake

"Η εταιρεία μας Toyota Greece, αποφασίσαμε να χαρίσουμε ένα αυτοκίνητο Toyota Hilux, το οποίο δεν μπορούμε να πουλήσουμε γιατί είναι γρατσουνισμένο και ελαφρώς κατεστραμμένο, όλα τα αυτοκίνητα είναι σε καλή κατάσταση, οπότε θα το στείλουμε τυχαία σε κάποιον που έχει μοιραστεί την ανάρτησή μας και έγραψε "Ευχαριστώ" Η εκδήλωση διαρκεί έως τις 30 Μαΐου" γράφει η πλαστή σελίδα που υποτίθεται ότι ανήκει Toyota, η οποία δημιουργήθηκε μόλις στις 27 Μαΐου.

"Έχουμε εκατοντάδες μίνι ψυγεία που δεν μπορούμε να πουλήσουμε λόγω μικρογρατσουνιών. Επειδή είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, αποφασίσαμε να το δώσουμε σε όλους όσους κάνουν like, κοινοποιούν και γράφουν "Τέλος".
Κάντε το τώρα γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος, καλή τύχη", γράφει η πλαστή σελίδα Coca Cola Fans με ημερομηνία δημιουργίας επίσης 27 Μαΐου.

H σελίδα Samsung Fans δημιουργήθηκε στις 19 Μαΐου και εμφανίζει ως τηλέφωνο επικοινωνίας έναν αριθμό στην Ουγγαρία. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα χαρίσουμε 350 τηλέφωνα που δεν μπορούμε να πουλήσουμε λόγω μικρών γρατσουνιών στις θήκες, θα χαρίσουμε τυχαία. Εισαγάγετε το χρώμα που θέλετε, για παράδειγμα "Μπλε"
Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί εδώ:" αναφέρει και παραθέτει ένα link που από μία σχετική έρευνα που κάναμε δεν δείχνει ιδιαίτερα ασφαλές.

Σελίδες αυτής της μορφής μπορεί να επιδιώξουν την εξαπάτηση των χρηστών που πατούν το κουμπί του Like ή του Share και όπως φαίνεται στα τρία αυτά παραδείγματα πολλοί το έχουν πράξει. Βεβαίως, άμα σου χαρίζουν "ελαφρώς κατεστραμμένο" αυτοκίνητο ίσως να το σκέφτεσαι.

FACEBOOK,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home