Κινεζική αντεπίθεση στα chip με στόχο την Micron

Deasy @ 24.05.2023
Κινεζική αντεπίθεση στα chip με στόχο την Micron

Ως κίνδυνο για την εθνική της ασφάλεια χαρακτηρίζει η Κίνα την Micron, αμερικανική εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη Κυριακή από το Πεκίνο που υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της Micron συνιστούν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας και ότι για τον λόγο αυτό θα απαγορεύεται η χρήση τους σε κρίσιμης σημασίας έργα υποδομής.

Οι κινεζικές αρχές δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ανάλυση για τους κινδύνους που, όπως υποστηρίζουν, εγκυμονεί η χρήση των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας.

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου που έκανε λόγο για αποφάσεις που δεν έχουν κάποιο έρεισμα. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνδυασμό με αιφνιδιαστικές έρευνες που έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, δείχνουν ότι η ασιατική χώρα δεν ανοίγει την αγορά της και ότι δεν συναινεί σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα το χαρακτηρίζει η διαφάνεια.

Η Micron, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην κινεζική αγορά, καθώς τα τελευταία χρόνια έβλεπε πως η πόρτα της συγκεκριμένης χώρας έκλεινε για την ίδια. Βασικοί πελάτες της Micron είναι κινεζικές εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων και υπολογιστών.

ΚΙΝΑ,ΗΠΑ,CHIPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home